Zorana Mihajlović: Do kraja nedelje dozvola za Beograd na vodi

Izvor: Blic, 22.Sep.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović: Do kraja nedelje dozvola za Beograd na vodi

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će to Ministarstvo do kraja sedmice izdati građevinsku dozvolu za početak gradnje Beograda na vodi.

- Mislim da je ugovor o Beogradu na vodi vrlo javan i vrlo jasan - rekla je Mihajlović na pitanja novinara kako odgovara onima koji kažu da je taj ugovor štetan.

- Volela bih da prosto pustimo i u narednom periodu vidimo kako će se stvari razvijati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sve ono što smo obećali, da to i realizujemo - rekla je ona, dodajući da se to ne odnosi samo na projekat Beograd na vodi.

Mihajlović je navela da se to odnosi i na primenu zakona koji su doneti u prethodnom periodu, i podsetila da je, na primer, u decembru prošle godine, kada je predstavljen Zakon o planiranju i izgradnji, ljudi nisu verovali da će se gradjevinske dozvole izdavati za 28 dana, dok se one sada u Beogradu izdaju za samo pet dana.

- Eto, moguće je, kao što će biti moguće videti kamen temeljac i izgradjene objekte Beograda na vodi - navela je Mihajlović.

Ugovor o projektu Beograd na vodi objavljen je u nedelju na sajtu Vlade Srbije, a za 27. septembar je najavljeno postavljanje kamena temeljca za dve stambene kule.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je ranije danas da je ugovor o projektu "Beograd na vodi" pokazan javnosti u celosti, "od A do Š".

On je rekao da se do kraja sedmice očekuje izdavanje građevinskih dozvola za prvi objekat koji će se graditi, a to su dve stambene kule, dodajući da su svi dokumenti prosleđeni Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlovićeva: Dozvola za Beograd na vodi do kraja nedelje

Izvor: Kurir, 22.Sep.2015

Mislim da je ugovor o Beogradu na vodi vrlo javan i vrlo jasan", rekla je ministarka..BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će to Ministarstvo do kraja sedmice izdati građevinsku dozvolu za početak gradnje...

Nastavak na Kurir...

BG na vodi: Dozvola za pet dana

Izvor: B92, 22.Sep.2015

Ministarstvo građevinarstva Srbije izdaće građevinsku dozvolu za prve zgrade projekta "Beograd na vodi" do kraja ove nedelje, kaže ministarka Zorana Mihajlović...Na pitanje novinara kako odgovara onima koji kažu da je ugovor o tom projektu štetan, Mihajlovićeva je rekla da bi "volela da se prosto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.