Sutra potpisivanje ugovora za remont još tri deonice pruge u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra potpisivanje ugovora za remont još tri deonice pruge u Srbiji

Preduzeće Infrasruktura Železnice Srbije potpisaće sutra sa ruskom kompanijom RŽD internešnel ugovor o remontu tri deonice na južnom delu Koridoru 10 za 26,4 miliona dolara, najavile su Železnice Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, predviđena je rekonstrukcija 46 kilometara pruge u okviru tog dela projekta modernizacije koja se finansira iz ruskog državnog kredita od ukupno 800 miliona dolara.

Planirani početak radova na deonicama Vranjska Banja-Ristovac (17,7 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kilometara) i Bujanovac-Bukarevac (13,7 kilometara) je prvi kvartal 2016. godine, dok će radovi na deonici Vinarci-Đorđevo (15 kilometara) početi u trećem kvartalu 2016. godine.

U potpunosti će biti zamenjeni donji i gornji stroj pruge, i modernizovani sistemi signalizacije i telekomunikacija i kontaktna mreža.

Potpisivanju ugovora prisustvovaće ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i novi predsednik Ruskih železnica Oleg Belozjorov koji će sutra pre podne vozom proći 18 kilometara rekonstruisane deonice pruge Golubinci-Ruma koja će biti otvorena za saobraćaj.

Rekonstrukcija te deonice od 18 kilometara i deonica pruge Sopot Kosmajski–Kovačevac (18,4 kilometara) i Mala Krsna–Velika Plana (29,5 kilometara), takođe su finansirane iz ruskog kredita, na osnovu ugovora potpisanog oktobra 2014. godine. Ukupna vrednost radova za te tri deonice je 48,7 miliona dolara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra potpisivanje ugovora za remont

Izvor: Akter, 21.Sep.2015

Preduzeće Infrasruktura Železnice Srbije potpisaće sutra sa ruskom kompanijom RŽD internešnel ugovor o remontu tri deonice na južnom delu Koridoru 10 za 26,4 miliona dolara..Kako se navodi u saopštenju, predviđena je rekonstrukcija 46 kilometara pruge u okviru tog dela projekta modernizacije...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.