Završeni radovi na obnovi Vinogradske ulice

Izvor: Studio B, 30.Dec.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni radovi na obnovi Vinogradske ulice

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradski menadžer Goran Vesić obišli su završne radove na revitalizaciji Vinogradske ulice na Novom Beogradu.

Ona je najveća investicija po programu Grada Beograda za uređenje infrastrukture na teritoriji opštine Novi Beograd. Radovi u dužini od 1.000 metara obuhvatili su proširenje kolovozne trake, izgradnju kišne i otpadne kanalizacione mreže sa potisnom stanicom i separatorima na ulivnim mestima u vodni kanal. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Goran Vesić je naglasio da Grad Beograd ima odličnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova jer ovako veliki grad ne može da funkcioniše bez dobre saradnje sa MUP-om.

- Ova ulica je poslednja koju smo uradili tokom ove godine. Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da smo ove godine rekonstruisali i izgradili 105,4 kilometra ulica na terioriji Beograda, uložili smo 2,124 milijarde dinara i obnovili 286 ulica. Sledeće godine imaćemo približno isti budžet i nastavljamo da rekonstruišemo ulice i rešavamo deo po deo problema. Pokušavamo da u svakom delu grada uradimo po nešto jer svuda nedostaje nešto od infrastrukture. Za sledeću godinu smo predvideli 12 milijardi dinara za infrastrukturu, a neke opštine će dobiti više nego što su im godišnji budžeti. Generalno za investicije u gradu biće izdvojeno 23 milijarde dinara, što je u poslednjih nekoliko godina najveći iznos za investicije - rekao je Vesić i dodao da će sledeće godine početi realizacija desetogodišnjeg programa čijim završetkom više nijedna kuća u Beogradu neće biti bez priključka za vodovod i kanalizaciju.

On je dodao da je plan da se sledeće godine izgradi 65 kilometara vodovoda i 63 kilometra kanalizacije i da će se u okviru desetogodišnjeg plana za vodovod i kanalizaciju izgraditi pet fabrika za prečišćavanje otpadnih voda.

Ministar Nebojša Stefanović je naglasio da su u ovoj ulici bili 5. avgusta, kada su započeti radovi na rekonstrukciji ulice koju niko nije ozbiljno obnavljao od kada je izgrađena.

- Nije bio uređen asfalt niti su rešeni kanali. Mi danas imamo uređeno gotovo 1.200 metara ulice, skoro kilometar kanalizacije i neuporedivo bolje stanje nego što je bilo - rekao je Stefanović, koji je naglasio da je u razgovoru sa građanima čuo da postoji još potreba da se neke ulice dodatno asfaltiraju, da se deci naprave igrališta. On je dodao da mu je drago što to čuje od ljudi jer to znači da veruju da će gradska i republička vlast moći da ulože novac i da zajedničkim radom dovedu do toga da mesto gde živimo bude uređenije i bezbednije.

- Mi ćemo zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i Sekretarijatom za saobraćaj uraditi sve ono što je potrebno da ulica bude bezbedna i da budu urađeni pešački prelazi i horizontalna i vertikalna signalizacija. Uslovi života su sada mnogo bolji, a na fekalnu kanalizaciju je priključeno 86 domaćinstava. Za pet meseci je urađeno sve ono što smo i obećali - istakao je Stefanović.

Na potezu od 730 metara urađena je kompletna rekonstrukcija i proširenje postojeće saobraćajnice. Stavljena su dva sloja asfalta, uvedena nova javna rasveta i kolovozna konstrukcija potrebna za teški saobraćaj. Urađeno je kompletno oivičenje, jednostrani trotoari, sa desne strane i na svim ulazima sa leve strane, kao i autobuska stajališta. Urađen je novi drenažni sistem sposoban za prihvat velikih količina pribrežnih voda.

Obilasku završnih radova su prisustvovali i članovi Gradskog veća Aca Marković i Stefan Marušić, gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović i direktor „Beograd-puta" Ivan Tejić.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Obnovljena Vinogradska ulica na Novom Beogradu

Izvor: RTS, 30.Dec.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradski menadžer Goran Vesić obišli su obnovljenu Vinogradsku ulicu na Novom Beogradu i tom prilikom poručili da će biti nastavljena ulaganja u infrastrukturu u gradu. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.