Završen Protest protiv diktature, poziv za novo okupljanje

Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen "Protest protiv diktature", poziv za novo okupljanje

"Protesti protiv diktature" nisu prekinuti ni na Uskrs. Nekoliko desetina građana okupilo se u 18 sati kod Doma Narodne Skupštine u Beogradu, da bi sat vremena kasnije blokirali saobraćaj na Trgu Nikole Pašića i krenuli u protestnu šetnju. Građani su pozvani da se i u ponedeljak okupe na istom mestu.

Osim što je 14. protest trajao sat vremena i bio do sada najmanje posećen i maršruta kojom su se demonstranti kretali bila je drugačija. Oni su prošetali do Trga Republike, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Studentskog trga, Kalemegdana, da bi se Knez Mihajlovom ulicom vratili do Terazija i natrag do Narodne skupštine.

Na protestu je bilo nekoliko transparenata protiv aktuelnog režima, poput "Protiv terora vlasti" i "Vaskrsni Srbijo", a najuporniji građani imali su objašnjenje zašto ih je upadljivo manje nego prethodnih dana i najavili masovnija okupljanja od utorka.

Oni su istakli da je mnogo ljudi ostalo kod kuće zbog Uskrsa, ali i da su informacije o otkazivanju protesta tokom uskršnjih praznika uticale da se okupe u manjem broju. Napominju da neće odustati od svojih zahteva, a to su smena političke elite na čelu sa izabranim predsednikom Aleksandrom Vučićem, smena članova RIK-a i REM-a, ostavke odgovornih urednika RTV-a i RTS-a, ali i jednak pristup medijima svim kandidatima i pratijama, departizacija, decentralizacija i bolji standardan svih građana.

Tvrde da, iako ih je večeras bilo manje, neće odustati od protesta i najavljuju masovnija okupljanja već od utorka posle praznika. Na pitanja o eventualnoj radikalizaciji protesta negiraju blokadu fakulteta i saobraćajnica, osim glavnih ulica dok budu trajale protestne šetnje.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.