Završen protest: Dođite opet, zadržite pozitivan duh

Izvor: B92, 16.Apr.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest: "Dođite opet, zadržite pozitivan duh"

U Beogradu ispred Doma Narodne skupštine je oko 20 časova završen protest "Protiv diktature", a građani su pozvani da se i sutra u 18.00 ponovo okupe.

Na protestu je bilo stotinak ljudi, a jedan od okupljenih pozvao je građane da opet dođu, da zadrže pozitivan duh i istakao da su večeras na protestu bili pravi borci za slobodu i pravdu i pošten svet.

"Nemojte dozvoliti da ovaj plamen utihne. Vidimo se sutra u šest", kazao je jedan od mladića.

Demonstranti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su nosili transparente sa natpisima "Vaskrsni Srbijo", "Mućak" i "Protiv terora vlasti", duvali u pištaljke uzvikivali "Vučiću lopove", "Kupi nam diplome Nebojša", "Ostavke, ostavke", "Izlazite napolje".

Oni su nešto pre 19.00 časova pošli u protestnu šetnju, a maršuta je bila nešto kraća - od Doma Narodne skupštine preko Doma omladine, Trga Republike, Studentskog trga, Kalemegdana i zatim su se Ulicom kneza Mihaila vratili do Doma Narodne Skupštine.

Na skupu je bilo vidljivo prisustvo policije u civilu i saobraćajni policajci.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije su počeli 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Građani traže smenjivanje "političke elite" na čelu s premijerom i pobednikom izbora Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beograd protiv diktature: "Vaskrsni Srbijo..."

Izvor: Vesti-online.com, 16.Apr.2017

Četrnaesti protest u centru Beograda počeo je danas oko 18 sati ispred Skupštine Srbije, a pola sata kasnije demonstranti su blokirali i saobraćajnicu koja povezuje Bulevar kralja Aleksandra i Trg Nikole Pašića...Oko 19 sati oni su krenuli u šetnju prema Studentskom trgu, potom su prošli Ulicom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.