Zar da okrećem glavu dok biju nedužnog čoveka

Izvor: Politika, 30.Apr.2012, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zar da okrećem glavu dok biju nedužnog čoveka

Nikola Vlahović, mladić koji je proglašen herojem Beograda jer je u autobusu branio romskog mladića od napada trojice huligana, kaže da bi u sličnoj situaciji učinio isto

Devetnaestogodišnji Nikola Vlahović suprotstavio se trojici nasilnika – da bi odbranio Slobodana Nikolića, mladića romske nacionalnosti koga nije poznavao, a koji je bio meta uvreda i udaraca. Rizikovao je da u najmanju ruku dobije teške batine. Bilo je to 27. maja prošle godine, u autobusu GSP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na liniji 31.  

Nikola kaže da bi opet uradio isto.

– Zar da okrećem glavu dok preda mnom biju nedužnog čoveka – kaže Nikola, dobitnik Nagrade grada Beograda za herojsko delo u prošloj godini.

Priseća se... Tog dana vraćao se kući sa proslave poslednjeg dana u Trgovačkoj školi. Autobus, u koji je ušao na stanici kod Studentskog trga, već je bio je pun. Kada je vozilo krenulo sa stajališta na Autokomandi, počelo je komešanje. Najpre su se čule psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi, a zatim udarci pesnicama, nogama. Trojica su nemilice tukla momka koji nije ni pokušavao da im uzvrati, već samo da se zaštiti. Putnici koji su stajali okolo, pomerali su se da ih ne dokače zamasi napadača. Na nepravdu ljudi više ne reaguju ni kada je sami osete, a kamoli kada je u pitanju neko drugi...

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 30. aprila. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

LJ. Perović

objavljeno: 30.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.