Izvor: Studio B, 05.Jun.2012, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za vikend zamena električnog otpada za novac

Ekološka akcija "Do plaže, preko reciklaže" biće održana 9. i 10. juna na Novom Beogradu, a građani će tada moći da zamene eletkrični i elektronski otpad za novac i time utiču na očuvanje životne sredine.

Kako je saopšteno, građani Novog Beograda koji donesu rashodovane električne ili elektronske uređaje biće nagrađeni i dobiće novac prema cenovniku koji će biti istaknut na namenskom kontejneru ispred Gradske opštine Novi Beograd, u Bulevaru Mihaila Pupina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Svi koji žele da recikliraju, kako je navedeno, treba da ponesu đačku knjižicu ili ličnu kartu, a "ekološki džeparac" čekaće ih od 10 do 18 sati, 9. i 10. juna, ispred namenskog kontejnera u Bulevaru Mihaila Pupina.

Dodaje se da otpad koji se predaju mora da bude kompletan, odnosno da mu ne nedostaju delovi koji se recikliraju (kabl, ringla i drugo).

Svi prikupljeni uređaji biće reciklirani u pogonima "BiS Reciklažnog centra".

Ekološku akciju, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, organizuje Opština Novi Beograd u saradnji sa pančevačkim reciklažnim operaterom "BiS Reciklažni centar".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.