Vučić: Nećemo zatvarati zemlju, potrebno je da se radi da bi moglo da se živi

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2020, 12:09

Vučić: Nećemo zatvarati zemlju, potrebno je da se radi da bi moglo da se živi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiju na jesen čeka gora epidemiološka situacija i naveo da trenutno država "ne može da se zatvori" već da je potrebno da se "radi da bi moglo da se živi".

Vučić je za televiziju Pink rekao da su smatrali da će za vreme leta biti mirnija situacija sa širenjem korona virusa i da bi ekonomija mogla da "procveta", ali i da situacija sada "nije tragična".

"Sačekaćemo još dan-dva da vidimo, ako vidimo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je zdravstveni sistem ugrožen, preduzećemo strožije mere", kazao je Vučić.

On je ocenio da je poseta Novom Pazaru premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara mogla biti bolje pripremljena i da je trebalo da bude ranije, ali je ocenio da je bila korisna.

Govoreći o broju umrlih od korona virusa, Vučić je pitao "kakva je  razlika i šta bismo dobili da smo umesto 260 ili 270 mrtvih imamo 370".

"Šta bismo time dobili, osim što krijemo da je neko umro od neke druge bolesti. Takvi su protokoli, kako se o tome govori" , rekao je predsednik.

On je rekao da je bilo slučajeva da su ljudi umrli od "neke druge bolesti" dok su imali koronu, ali da se prema protokolima vode kao preminuli usled posledica korona virusa.

Govoreći o ponavljanju izbora na pojedinim biračkim mestima danas, predsednik je naveo da su male šanse da još neke stranke pređu cenzus od tri odsto.

Vučić: Očekujem važne posete Beogradu narednih dana

Presdsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da očekuje "važne posete" u Beogradu narednih dana, ali je naveo da je rano da iznese konkretne podatke o kojim posetama je reč.

Vučić je za televiziju Pink izjavio da je odnos Srbije sa Nemačkom dobar, navodeći da Srbija poštuje Nemačku ali da "nije srećan zbog odnosa Nemačke prema Kosovu".

On je naveo da je ostalo malo vremena za rešavanje kosovskog pitanja i dodao da je "Srbija pritisnuta".

"Sve vreme tu ne pregovara Priština, već Zapad pregovara za njih", rekao je predsednik Srbije.

Bolnica u Novom Pazaru je najmodernija i ima apsolutno sve što treba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najmodernijih i da je apsolutno neistina da nedostaje bilo šta što je potrebno za zaštitu od koronavirusa i lečenje.

U intervjuu za televiziju Pink, Vučić je rekao da može da razume da je veliki broj zaraženih u tom gradu izazvao brigu među građanima ali da neće da dozvoli politizaciju i bilo kakvo izazivanje destabilizacije bilo gde u Srbiji.

Vučić je rekao da je bolnica u tom gradu bolje opremljena nego mnoge bolnice u Nemačkoj, u gradovima te veličine, kao i da se u njoj nalazi veliki broj neotvorenih kutija sa medicinskom opremom.

"Ne postoji niti jedna stvar koja nedostaje. Nedostaju lekari, jer je veliki broj medicinskih radnika zaražen. I zato danas ide 14 lekara i medicinskih sestara iz Kragujevca u Novi Pazar", rekao je Vučić i dodao da nije istina da ne rade respiratori koji su nedavno dopremljeni u taj grad.

On je rekao da su trenutno tri osobe u Novom Pazaru na respiratoru a da ima respiratora koji nisu ni uključeni.

"To je ružan pokušaj političke manipulacije, kada osuđeni narko dileri viču predsednici Vlade da je lopov. A šta je to ona ukrala? Šta vam nedostaje?", rekao je Vučić i dodao da je nabavka limenih sanduka u doba pandemije uobičajena situacija a da je to samo trebalo objasniti građanima.

On je rekao da je situacija po pitanju korone u Beogradu deset puta teža nego u Novom Pazaru, ali da ima dovoljno i opreme i PCR testova.

"Mi smo u Tutin, Novi Pazar i Sjenicu uložili više u različite objekte javne namene nego bilo koja vlast od (Josipa Broza) Tita. A računam da ćemo za dve do tri godine i to da prestignemo. Neću da dozvolim da bilo ko ruši dobre odnose Srba i Bošnjaka", rekao je Vučić.

On je rekao da nema ništa protiv da neko traži pomoć od Bosne i Hercegovine, "ako misli da je tamo bolja situacija", ali da bi samo voleo da mu neko pokaže gde u BiH ima bolje bolnice nego što je ona u Novom Pazaru.

Vučić: Dušebrižnike za moje zdravlje da razočaram - neće grom u koprive

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi "dušebrižnici" voleli da mu se nešto desi, ali da "neće grom u koprive", pa mora da ih razočara.

"Kad sam se više pojavljivao smetelo im je a sad im smeta kad me nema par dana u javnosti", rekao je Vučić za TV Pink.

Na pitanje kakvog je zdravstvenog stanja, on je rekao: "Evo vidite pa prenesite!".

Vučić je rekao da je najviše voli kada se pojave "njihovi komentari crk'o da Bog da, nečeš dugo, po dvanaesti put da ću da umrem, od kad smo počeli da pričamo o Kovidu".

"Ja imam probleme sa srcem i krivnim pritiskom, kao što znate, do danas bih dvanaest puta umro", rekao je Vučić.

On je naveo da neće dozvoliti da se neko igra stabilnošću zemlje i istakao da "nadležni moraju da se aktivnije odnose u suzbinju lažnih informacija, niko se time ne bavi".

On je rekao da predstoji teška borba u obuzdavanju korona virusa i da je situacija u Beogardu teška, jer je "70 odsto zaraženih u ovom gradu, prema podacima od 10  sati", kao i da se pogoršava u Vojvodini.

"Simpromi su slabiji nego ranije", rekao je Vučić, kao i da će o evenualnom uvođenu novih mera odlučiti struka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić: Tu smo za dijalog, ali mi niko neće naređivati rešenje

Izvor: B92, 01.Jul.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje uskoro važne posete Beogradu, za koji dan, da se sve one tiču Kosova i Metohije...Naglasio je da smo tu za dijalog, ali da mu niko neće naređivati kakvo treba da bude rešenje...Vučić, za Pink, nije želeo da otkriva o kojim stranim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.