Voda nije za piće na Hajdučkoj česmi, kod Miloševog konaka...

Izvor: Blic, 01.Avg.2016, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda nije za piće na Hajdučkoj česmi, kod Miloševog konaka...

Prema najnovijim analizama koje je sproveo Gradski zavod za javno zdravlje, od 15 analiziranih javnih česama sa izvorskom vodom, tečnost je samo na tri ispravna za piće.

Fizičko-hemijski i mikrobiološki nalazi bili su dobri samo na česmi Sveta Petka na Kalemegdanu i Sveta Petka u Rakovici, dok su nalazi na Topčiderskoj česmi, kako sa leve tako i sa desne strane, ocenjeni kao "dobri za piće".

Minuse su dobili nalazi sa česama Sakinac, Višnjica, Zmajeva česma, Bele vode, Milošev konak, Pašina česma 2, Kakanjska, Hajdučka česma, Miljakovački izvor...

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BEOGRAĐANI, PAZITE NA KOJIM ČESMAMA PIJETE VODU: Ispravna su samo 3 izvora, evo i koja

Izvor: Telegraf.rs, 01.Avg.2016

Izvorsku vodu u "sirovom" stanju Beograđani mogu da piju samo na tri javne česme - Sveta Petka na Kalemegdanu i u Rakovici, kao i na Topčiderskoj česmi, pokazuje poslednja analiza kvaliteta vode koju je uradio Gradski zavod za javno zdravlje...Od 15 kontrolisanih česama, na trećini, odnosno na...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.