Vlast protiv opozicije: Beograd, grad kranova ili korupcije

Izvor: N1 televizija, 22.Dec.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast protiv opozicije: Beograd, grad kranova ili korupcije

Beograd više nije oronuo i zapušten, poručili su čelnici Beograda na predstavljanju godišnjeg izveštaja o radu gradske uprave. Isti rad opozicija ocenjuje potpuno drugačije i poručuje - Beograd više ne liči na sebe, izjeda ga korupcija i mladi iz njega odlaze.

Lokomotiva Srbije - grad kranova i dizalica u kome nezaposlenost opada, privatni biznis cveta, a rasveta privlači turiste - tako u 2016. godini Beograd opisuju ljudi koji ga vode.

"2013. godine u amanet >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i u nasledstvo smo dobili milijardu i 118 miliona evra duga prethodne gradske vlasti. Za prethodne tri godine vratili smo 443 miliona bez dinara novih kredita. Deficit sa preko 20 odsto smanjili smo i spustili na pet odsto", kaže gradonačelnik Siniša Mali.

"Mi smo prva beogradska vlast koja posle knjaza Miloša ostvaruje vekovni san o spuštanju Beograda na reke. Ostvaruje ga, ne sanja ga", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Govorilo se i o decenijama nezaobilaznoj temi.

"Intenzivno radimo na poboljšanju infrastrukture za javni saobraćaj, a kao kruna svega je odluka o izgradnji beogradskog metroa, koji će biti povezan sa BG vozom i pokriće dobar deo Beograda", istakao je gradski arhitekta Milutin Folić.

Opozicija, koja nije bila pozvana na predstavljanje izveštaja u fabrici u izgradnji u Bariču, drugačije o radu gradske uprave.

"Korupcija cveta i ne postoji ni jedan jedini projekat u Beogradu koji nije dobila firma SNS-a. Od fontane preko nekih drugih. I može ta fontana da svetli i svira koliko god hoćete, ali će je platiti građani Beograda, da opet ta firma dobije neki tender bez ikakve potrebe", smatra Balša Božović iz Demokratske stranke.

I dok iz grada pored gondole, novih fasada i projekata za sledeću godinu najavljuju još više investicija u novogodišnju rasvetu, jer donosi zaradu, iz opozicije uveravaju - recept dodele skoro 200 miliona evra za lampione je poput prošlogodišnjeg tendera namešten i taj novac je mogao biti pametnije utrošen.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.