Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2020, 11:49

Vesić: Privreda Beograda ne sme da stane, apeli zasad dovoljni

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da Beograd znači 40 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP) zemlje i da se Grad, u dogovoru sa vlasnicima trgovinskih lanaca, tržnih centara, restorana i kafića, trudi da nađe način da oni nastave da rade, uz poštovanje svih mera.

U Beogradu 20.000 ljudi živi od rada u sektoru ugostiteljstva i privreda, a to ne sme da stane, rekao je Vesić za TV Pink.

Kada je reč o potrebi za restriktivnim merama u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vesić je istakao da su se apeli za sad pokazali više nego dovoljni.

"U Beogradu smo za sad uspeli da pronađemo meru, odnosno da radnje, restorani i tržni centri nastave da rade, a da se s druge strane sprovodu mere koje propisuju epidemiolozi", rekao je i apelovao na vlasnike ugostiteljskih objekata da se poštuju mere, preneo je Beoinfo.

Vesić je rekao i da, prema analizama, čak 95 odsto putnika gradskog prevoza poštuje meru obaveznog nošenja maski.

"Oni koji ne nose maske, ugrožavaju ostale i moraćemo da poradimo na tome da i oni razumeju da je u gradskom prevozu maska obavezna", naveo je zamenik gradonačelnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.