VLASNICI STANOVA U JUŽNOM BULEVARU DESET GODINA ČEKAJU KLJUČEVE

Izvor: Kurir, 30.Jul.2010, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLASNICI STANOVA U JUŽNOM BULEVARU DESET GODINA ČEKAJU KLJUČEVE

Vlasnici stanova u Južnom bulevaru 128 desetu godinu zaredom čekaju na ključeve jer investitor nikako da završi započeti projekat

Iako je pre skoro deset godina Beograđanka Nada Petrović kupila dva stana u zgradi u Južnom bulevaru 128, još uvek se nije uselila u njih!

Razlog je dobro poznat: investitor nije završio zgradu u dogovorenom roku.

Nada je, međutim, samo jedan od prevarenih kupaca, jer se sumnja da je investitor Miljko Filipović, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je trenutno u pritvoru, stanove prodavao po nekoliko puta i time oštetio više desetina građana.

- On je stanove unapred prodao, a tek 2003. godine počeo je da ih zida. Ja sam početkom 2001. prodala stan od 63 kvadrata u ulici Gavrila Principa i Filipoviću sam dala novac za dva manja stana, za sebe i sina. Umesto da smo u svojim stanovima, mi sada živimo kao podstanari. Vlasnicima parcele u Južnom bulevaru takođe do danas nije ništa dao - priča Petrovićeva i dodaje da zgrada ni sada nije završena, nema vode i postoji problem sa „Elektrodistribucijom" oko uvođenja struje.

Prema njenim rečima, Filipović se javno hvalio da mu niko ništa ne može, jer plaća pola palate pravde.

Branka Hadžić, takođe prevareni kupac, osnovala je sa još jedanaestoro ljudi koji imaju isti problem udruženje Južni bulevar 128. Prema njenim rečima, zgrada u Južnom bulevaru je po prvobitnom projektu trebalo da ima pet spratova.

- Međutim, 2007. godine Filipović odlučuje da zgradu napravi po novom projektu i te „nove" stanove ponovo prodaje. To je dovelo do situacije da zgrada koja je građena po prvom projektu ne postoji, a da skoro svaki stan koji je nakon toga izgrađen ima po dva, pa čak i tri vlasnika - revoltirana je Hadžićeva.

Radmila Nikolić

Sami ćemo završiti zgradu

Branka Hadžić, predsednica udruženja Južni bulevar 128, objašnjava da je nakon podnete zajedničke krivične prijave Miljko Filipović konačno uhapšen početkom jula.

- On je nakon toga protivzakonito dao punomoćje ljudima koji sada žele da neke stanove pretvore u poslovni prostor i da zgradu završe po nekom trećem projektu. Pretpostavljam da će Filipovića ubrzo pustiti iz pritvora. Mi smo potpuno nemoćni, ne možemo da se uselimo u stanove koje smo pošteno platili, ne možemo da dobijemo novac nazad, a ne znamo ni da li će zgrada ikad biti završena. Predlažemo da država oduzme zgradu od nesavesnog investitora i da je nama da je sami završimo - kaže Hadžićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.