Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VENCI NA SPOMENICIMA VOJSKOVOĐA Obeležena godišnjica smrti Mišića, Bojovića i Šturma

Polaganjem venaca na spomenike vojvode Živojina Mišića, vojvode Petra Bojovića i armijskog generala Pavla Jurišića Šturma danas u Aleji velikana na Novom groblju obeležena je godišnjica smrti srpskih vojskovođa u Prvom svetskom ratu.

Današnje polaganje venaca uvod u obeležavanje sto godina od velike pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu, naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

- Sećanjem na tri velikana, koji su svojim ratničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << umećem i velikim pobedama obeležili Prvi svetski rat i na taj način obezbedili srpskom narodu slobodu i mesto među pobednicama, odajemo im počast – ukazao je Mladenović.

Mladenović je najavio da će Grad Beograd nizom manifestacija, zajedno sa državnim organima, obeležiti stogodišnjicu velike pobede u Prvom svetskom ratu.

Vence su položili sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, kao i udruženja koja neguju sećanja na Veliki rat.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.