Uvodi se red u nastupe uličnih zabavljača i artista

Izvor: Studio B, 17.Jan.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvodi se red u nastupe uličnih zabavljača i artista

Lokacije na kojima će ulični zabavljači i ulični artisti moći da izvode svoje programe biće određene do kraja iduće nedelje, odlučeno je na prvom sastanku Gradske komisije za razmatranje zahteva izvođača kulturnog i artističkog programa.

Tada će započeti i izrada pravilnika o izvođenju uličnih programa, u skladu sa Odlukom o komunalnom redu grada Beograda, posle čega će pojedinci, organizacije i savezi moći da se prijave za veliku manifestaciju na kojoj će svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << programe predstaviti Beograđanima i gostima Beograda.

- Pravilnik će omogućiti da se svi ulični artisti i zabavljači prijave pod istim uslovima, kao i da se uvede red u ovu izuzetno atraktivnu delatnost, na zadovoljstvo građana i posetilaca našeg grada. Posebnu pažnju posvetićemo pevačima, sviračima, igračima, pantomimičarima, mađioničarima i žonglerima, a organizovaćemo ih tako da u okviru jedne ulice ili jedne turističke celine bude više različitih artista, kako bi ponuda grada bila što raznovrsnija - istakao je Darko Glavaš, predsednik komisije i načelnik „Čvorišta".

Namera grada je i da oživi neke celine koje do sada nisu bile zastupljene, pre svega park na Kalemegdanu (gde će biti organizovana i posebna ponuda za posetioce grada), Avalski toranj tokom sezone poseta, novootvoreni park „Terazije 1930", Zemun i još neke lokacije za koje su izvođači programa zainteresovani.

- O velikom interesovanju izvođača svedoči i podatak da se Sekretarijatu za kulturu i Turističkoj organizaciji Beograda do sada javilo više od 40 izvođača, kao i više od 10 organizacija koje se bave starim zanatima i rukotvorinama. Budući da u ponudi ima mnogo delatnosti, prvo moramo da ih prepoznamo, a potom ćemo definisati koja je od delatnosti prigodna za određenu lokaciju - ističe Glavaš.

Kada se izvođači budu prijavljivali za manifestaciju, podnosiće koncept i predstavljati svoje programe, a komisija će izabrati koji će programi biti i izvedeni na ulicama Beograda.

- Umetnici čiji programi budu izabrani za manifestaciju biće raspoređeni po utvrđenim lokacijama kada ona bude održana. Ovo će obogatiti turističku ponudu grada, a uvesti i red u trenutno stanje na ulicama, da programe ne bi izvodio ko gde hoće i šta hoće. Njihovim organizovanjem sami ćemo napraviti određen kolorit i daleko atraktivniju ponudu - istakao je Glavaš.

On je najavio i da će se pojedine lokacije u centralnim gradskim zonama tokom sezone čuvati za nastup gostiju i gostujućih trupa.

 

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Mesta za ulične zabavljače biće određena do februara

Izvor: Blic, 17.Jan.2013

Lokacije na kojima će ulični zabavljači i ulični artisti moći da izvode svoje programe biće određene do kraja iduće nedelje, odlučeno je na prvom sastanku Gradske komisije za razmatranje zahteva izvođača kulturnog i artističkog programa...Tada će započeti i izrada pravilnika o izvođenju...

Nastavak na Blic...

Uvodi se red u nastupe uličnih zabavljača

Izvor: Kurir, 17.Jan.2013

Lokacije na kojima će ulični zabavljači i artisti moći da izvode svoje programe biće određene do kraja iduće nedelje, a o velikom interesovanju izvođača svedoči podatak da se Sekretarijatu za kulturu i Turističkoj organizaciji Beograda do sada javilo više od 40 umetnika..BEOGRAD - Lokacije...

Nastavak na Kurir...

Uskoro pravilnik o izvođenju uličnih programa

Izvor: DANuBeogradu.rs, 18.Jan.2013, 10:16

Lokacije na kojima će ulični zabavljači i ulični artisti moći da izvode svoje programe biće ..The post Uskoro pravilnik o izvođenju uličnih programa appeared first on Dan u Beogradu.

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.