Ustanovama socijalne zaštite donirano 190 dušeka

Izvor: Studio B, 09.Apr.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustanovama socijalne zaštite donirano 190 dušeka

Pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovale su predaji sedamdeset dušeka Prihvatilištu za odrasla i stara lica, koje je donirala kompanija „Azvirt", ogranak Beograd.

Pored Prihvatilišta za odrasla i stara lica, dušeci su namenjeni i Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj 7, Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Bulevaru oslobođenja 219 i Centru za smeštaj i dnevni boravak >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dece i omladine ometene u razvoju u Svetozara Markovića 85.

- Prihvatilište za odrasla i stara lica je hitna ustanova za zbrinjavanje socijalno ugroženih. Ima kapacitet od 104 ležaja, a trenutno ima 139 korisnika. Donacija je dobar primer saradnje Grada Beograda i društveno odgovornih privatnih kompanija - rekla je Irena Vujović i zahvalila „Azvirtu" na donaciji.

Donacija je od velikog značaja, naglasila je Nataša Stanisavljević, jer imajući na umu materijalne resurse, ovakve stvari su uvek potrebne u svakodnevnom radu. Naročito je važno to što je ova kompanija brzo odreagovala, istakla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Direktor ogranka „Azvirta" Fikrat Nadžafov rekao je da je ovaj gest „još jedna potvrda dobrih odnosa između Azerbejdžana i Srbije" i izrazio zahvalnost Gradu Beogradu što je pružio mogućnost da kompanija pomogne ljudima kojima je to zaista potrebno.

Zadatak ustanove jeste da prihvati na smeštaj i obezbedi zaštitu svim licima koja se iz različitih razloga zateknu na teritoriji grada Beograda u stanju hitne socijalne potrebe, precizirao je Prvoslav Nikolić, direktor prihvatilišta, dodajući da je pomoć stigla u pravo vreme.

Delatnost prihvatilišta je privremeno, ali celovito zbrinjavanje, obezbeđivanje stručnog rada na rešavanju problema u saradnji sa nadležnim centrima za socijalni rad, obezbeđivanje zdravstvene zaštite, zadovoljavanje kulturno-zabavnih i drugih potreba.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.