UMESTO LOKALA-KONTEJNERI Prodavci novobeogradskog buvljaka zbunjeni prizorom koji su jutros zatekli

Izvor: Blic, 03.Nov.2015, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMESTO LOKALA-KONTEJNERI Prodavci novobeogradskog buvljaka zbunjeni prizorom koji su jutros zatekli

Kontejneri koji su poređani i zavareni kraj jednog lokala na novobeogradskom Buvljaku zbunili su zakupce i posetioce. Prodavci kažu da su ti kontejneri, zapravo, brana vlasniku jednog lokala da priđe svojoj zimskoj bašti, pošto mu je uprava naložila da se iseli. U "Gradskim pijacama" kažu da su samo našli pogodno mesto da postave kontejnere.

- Čovek je imao zimsku baštu, ali je u njoj počeo da prodaje i robu. Iako redovno plaća zakup, rekli su mu da se iseli - kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nam je jedan od prodavaca.

Direktor “Gradskih pijaca” Ivan Sočo kaže da jesu raskinuli ugovor sa “Goldfingerom”, ali da su kontejneri sasvim slučajno dospeli tu, jer ispred zatvorenog lokala neće nikome smetati.

- On je trebalo da napravi baštu za restoran, a čovek je napravio tri lokala koja izdaje, što je protivno svim propisima Gradskih pijaca. Dobio je nalog za iseljenje, ali nije se iselio u rokovima u kojima je trebalo da razmontira baštu. Zloupotrebio je položaj i s njim je ugovor raskinut. Kontejneri su pomereni dok traje čisćenje smećare. Čim se smećara počisti kontejneri će biti vraćeni - kazao je Sočo.

Advokat “Goldfingera”, međutim, tvrdi da “Gradske pijace” ipak krše ugovor.

- Objekat mojih klijenata posluje i postavljen je u skladu sa svim odgovarajućm propisima i dozvolama izdatim od strane nadležnih državnih organa. Današnji postupci ometaju moje klijente u obavljanju delatnosti i nanose im kako materijalnu, tako i nematerijalnu štetu, zbog čega ćemo biti prinuđeni da pokrenemo postupke za naknadu štete i ometanje poseda.

Nisam sigurna da direktor JKP "Pijace" uopšte zna za postupke ovde zaposlenih, a sumnjam da iza ovakvog, protivpravnog postupanja stoje neki lični interesi, odnosno namera da se objekat čija se upotreba uredno plaća, jednostavno oduzme - kazala je advokat Jelena Komatina.

Prodavci kažu da su ih kontejneri zbunili, a da je i ulaz na buvljak uz koji se nalazi bašta u toku prepodneva bio zatvoren.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.