U sinagogi u Beogradu pomen žrtvama napada u Pitsburgu

Izvor: N1 televizija, 31.Okt.2018, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sinagogi u Beogradu pomen žrtvama napada u Pitsburgu

U sinagogi Sukat Šalom u Beogradu održan je mazkir (pomen) žrtvama napada na sinagogu "Drvo Života" u Pitsburgu u Americi.

Tamo je u subotu naoružana osoba ušla je u sinagogu i ubila 11 ljudi. Jevrejska zajednica u srpskoj prestonici je odala poštu stradalima u napadu u SAD.

Molitvi je prisustvovao američki ambasador Kajl Skat, a član beogradske jevrejske opštine Avram Izrael je upitao da li je SAD postao novo poprište antisemitizma i da li će kuće molitve >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za Jevreje u Americi postati mesta koja se posebno čuvaju i u kojima se Jevreji ne osećaju sigurno.

"Bio je to grubi podsetnik da u nekim mestima naše zemlje, naše Amerike, još uvek se može naći senka antisemitizma. Baš kao i na drugim mestima u svetu. Sve nas tera da se zagledmao u sopstvenu dušu i dušu našeg naroda, jer ne može biti stvarne pravde, niti stvarnog mira sve dok čovek ili žena mogu biti progonjeni zbog toga ko su ili na koji se način mole", izjavio je Skat.

"Danas je Beograd Pitsburg, danas je Beograd svet, danas se Beograd ne samo jevrejski, pridružio metropolama širom sveta u tugi i bolu i u iskrenom saosećanju sa porodicama žrtava. Ne znamo šta će biti sutra, prekosutra, imamo samo veru u budućnost čoveka, ali jedno znamo - ako je ikada bilo doba kada Jevreji trebaju da istraju - to je ovo doba", rekao je Izrael.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.