U OŠ Drinka Pavlović nema novozaraženih od šuge

Izvor: Studio B, 19.Nov.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U OŠ "Drinka Pavlović" nema novozaraženih od šuge

Nakon vesti da su dva učenika Osnovne škole "Drinka Pavlović" u Beogradu zaražena šugom, učenike su ponovo pregledali lekari Doma zdravlja Stari grad i konstatovali da ta dva slučaja nisu povezana i da nema novozaraženih.

To je Tanjugu rekla epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje dr Biljana Begović i dodala da je kod jednog učenika šuga otkrivena 30. oktobra, a kod drugog nekoliko dana nakon toga.

"Ova dva slučaja nisu povezani i svaki ukazuje na neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << drugo poreklo infekcije", rekla je dr Begović i dodala da su u vezi prvog slučaja pregledani đaci prvog razreda.

Ona je ukazala da se šuga prenosi kontaktom, a da inkubacija traje nekoliko nedelja.

"Dermatovenerolozi uglavnom propisuju preparate na bazi sumpora", objasnila je dr Begović.

Blic je danas objavio da je u Osnovnoj školi "Drinka Pavlovic" otkriveno još jedno dete koje je zaraženo šugom.

Šuga je parazitarno oboljenje kože koju uzrokuje šugarca, a inkubacija traje od dve do šest nedelja.

Svrab i to pogotovo noću najčešći je simptom, a na koži se takođe vide i promene koje liče na bubuljice i plikove.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

BG: Nema šuge u OŠ Drinka Pavlović

Izvor: B92, 19.Nov.2014

Lekari Doma zdravlja Stari grad pregledali su učenike OŠ Drinka Pavlović i konstatovali da dva slučaja zaraze šugom u toj školi nisu povezani...Pregled je obavljen posle vesti da su dva učenika te beogradske škole zaražena šugom, a lekari su naveli i da nema novozaraženih...Epidemiolog Gradskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.