Turistički autobusi na more kreću iz ZABAČENIH ULIČICA i skrivenih ćoškova

Izvor: Blic, 09.Avg.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistički autobusi na more kreću iz ZABAČENIH ULIČICA i skrivenih ćoškova

Turističke agencije u Beogradu susreću se sa velikim problemom nedostatka stanice, odnosno adekvatnog terminala sa kojeg bi polazili i na koji bi se vraćali turistički autobusi.

Predsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), Milan Lainović, istakao je da je ove godine situacija najkritičnija jer ne mogu više da staju ni u Bloku 42, ni na stanici "Laste".

- Celog leta postoji ogroman rizik za putnike i vozače koji kreću sa mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja nisu predviđena za polazak turističkih autobusa, zbog čega svakodnevno imamo gomilu žalbi. Poslali smo resornom ministarstvu dopis, ali nismo dobili nikakav odgovor kao ni pomoć grada, tako da i dalje nemamo ni jedno mesto za polazak i dolazak autobusa, te smo prinuđeni da kršimo zakon. Pred početak sezone, agencije su dužne da napišu odakle autobusi kreću, tako da se snazale i polaze iz raznih ulica i ćoškova. Imamo polazišta i pored autoputa i iz centra grada. Bojimo se da ne dođemo u situaciju da neko nastrada, pa da se onda traže krivci.

Sve je eskaliralo zbog najavljenih radova na izgradnji nove autobuske stanice u Bloku 42, kao i iseljenja "Laste".

- Problem je što više ne mogu da staju u Bloku 42, kao ni na Lastinoj stanici. Sa Beogradske autobuske stanice (BAS) takođe je nemoguće krenuti jer nema dovoljno prostora – rekao je Lainović i dodao na ovaj način grad Beograd gubi ogroman novac, ali i Srbija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.