Troje male dece stradalo u požaru u Velikoj Krsni

Izvor: Politika, 18.Dec.2013, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje male dece stradalo u požaru u Velikoj Krsni

• Pretpostavlja se da je majka, koja je s decom sama živela u kući, pre nego što je izašla založila peć, a da se vatra nekako proširila i zahvatila unutrašnjost i krovnu konstrukciju • Plamen je prvi primetio komšija, dotrčao do kuće i razvalio vrata, ali su ga vrelina i dim koji su pokuljali iznutra sprečili da uđe • Vatrogasci koji su stigli iz Mladenovca obuzdali su vatru za manje od deset minuta, ali je od kućice koju je ova izbeglička porodica iz Hrvatske adaptirala za >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stanovanje, ostalo samo zgarište

U požaru koji se dogodio juče poslepodne u porodičnoj kući u Velikoj Krsni kod Mladenovca, poginulo je troje dece uzrasta do pet godina, izjavio je sinoć Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne sitacije MUP-a.

Prema njegovim rečima, požar je izbio oko 17.30 sati i vatra je zahvatila porodičnu kuću od pedesetak kvadratnih metara.„Od vatre se urušio krov kuće u kojoj je bilo troje dece do pet godina, što je pripadnicima vatrogasno-spasilačke jedinice prenela majka koja nije bila u kući”, rekao je Marić.

Odmah po dojavi, na mesto požara izašli su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije sa četiri vozila i osam vatrogasaca, rekao je Rade Milošević, načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu.

On je precizirao da su dva dečaka i devojčica, starosti dve, tri i četiri godine, bila sama u kući i da su vrata bila zaključana.

Selo Velika Krsna udaljeno je dvadesetak kilometara od Mladenovca, a kuća u kojoj se dogodila tragedija nalazi se u naseljenom delu mesta. Četiri vozila i osmorica vatrogasaca stigla su iz Mladenovca brzo po dojavi o požaru, vatra je obuzdana za manje od deset minuta, ali je od kućice sagrađena pre šezdesetak godina, koju je ova izbeglička porodica iz Hrvatske adaptirala za stanovanje, ostalo samo zgarište.

Plamen je prvi primetio komšija, dotrčao do kuće i razvalio vrata, ali su ga vrelina i dim koji su pokuljali iznutra sprečili da uđe. I drugim komšijama, koji su se u međuvremenu okupili, ostalo je samo da nemoćno čekaju dolazak vatrogasaca.

Uzrok požara za sada nije poznat. Pretpostavlja se da je majka, koja je s decom sama živela u kući, pre nego što je izašla založila peć, a da se vatra nekako proširila i zahvatila unutrašnjost i krovnu konstrukciju.  

B. H.

objavljeno: 18.12.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.