Traži se pregled za 6.183 lifta!

Izvor: Večernje novosti, 02.Avg.2018, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži se pregled za 6.183 lifta!

Javno preduzeće "Gradsko stambeno" otvorilo javni tender za tehničku kontrolu opreme u zgradama koje održava. Rok za prijavu ponuđača do 27. avgusta KRAJEM jula Javno preduzeće "Gradsko stambeno" raspisalo je javnu nabavku za tehničku kontrolu liftova. Zainteresovani ponuđači imaće priliku da se jave na konkurs do 27. avgusta, kada će biti otvorene ponude. Kako stoji u detaljnoj konkursnoj dokumentaciji, predmet javne nabavke su usluge tehničke kontrole liftova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uključujući njihov redovni godišnji pregled, kao i vanredni. Zaposleni u firmi čija ponuda bude bila najpovoljnija, imaće pune ruke posla u deset gradskih opština. Ukupno će kontrolisati 6.183 kabina u zgradama koje su u sistemu održavanja JP "Gradsko stambeno". Najveći broj intervencija mogao bi da bude u najmnogoljudnijoj lokalnoj samoupravi - na Novom Beogradu. Upravo u ovom delu prestonice ima i najviše liftova, čak 1.451! S druge strane, iako spada u centralnu gradsku opštinu, na Savskom vencu je najmanji broj stambenih objekata sa pokretnom kabinom, pa će se tako ovde kontrolisati svega 264 lifta. Prema zahtevima Stambenog, zainteresovana firma koja dobije tender, moraće da utvrđuje ispravan rad opreme za bezbednost i zaštitu, kao i ispravnost druge opreme koja bi mogla da utiče na bezbednost. Ali, to nije sve. - Utvrđivaće da li postoje promene na liftu koje su nastale prilikom njegove upotrebe, a koje ugrožavaju bezbednost - stoji u dokumentaciji. - Takođe, i to da li se na liftu nalaze sve oznake i uputstva za upotrebu, održavanje i spasavanje ljudi. Osim ovoga, pobednik konkursa imaće zadatak da proveri da li su od poslednjeg redovnog pregleda uklonjeni svi utvrđeni nedostaci. Ako je bitno narušena bezbednost, lift će biti stavljen van upotrebe.foto D.Milovanović DVA MESECA ZA POPRAVKU U konkursnoj dokumentaciji stoji i podsećanje da se redovni pregled lifta obavlja jednom godišnje, i to svakog radnog dana od 7.30 do 15.30, prema dinamici naručioca. Zgrada bez dizalice može da ostane najviše 60 dana od datuma pregleda i utvrđivanja problema.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tender za tehničku kontrolu liftova u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2018

JP Gradsko stambeno raspisalo je tender za tehničku kontrolu liftova na području grada Beograda...Prema konkursnoj dokumentaciji, redovnom godišnjem, ali i vanrednom pregledu, podleći će ukupno 6.183 lifta u 10 beogradskih opština: Stari grad, Palilula, Savski venac, Zvezdara, Vračar, Voždovac,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.