Taksisti danas protestuju i predaju svoje zahteve Vladi Srbije

Izvor: Press, 13.Dec.2010, 05:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti danas protestuju i predaju svoje zahteve Vladi Srbije

Udruženje taksi preduzetnika Beograda danas će organizovati protestnu vožnju od Novog Beograda do Skupštine grada i svoje zahteve će predati resornim ministarstvima i Vladi, a zatim će tražiti prijem kod gradonačelnika
U protestnoj vožnji učestvovaće oko 1.500 taksista, ali neće blokirati ulice prestonice, već će voziti samo jednom trakom.
Protestna vožnja počeće u podne, kolona će se kretati ulicama Dr Agostina Neta, Jurija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Gagarina, Omladinskih brigada, Mihajla Pupina, Brankovim mostom, Crnogorskom, Branka Krsmanovića, Travničkom, Karađorđevom i Nemanjinom, gde će se zaustaviti da bi se predali zahtevi Vladi. Zatim će se vožnja nastaviti preko Slavije, ulicom Kralja Milana, pored Trga Nikole Pašića i završiti se na platou ispred Skupštine grada gde će, kako taksisti najavljuju, ostati dok ih ne primi gradonačelnik ili ne bude ugovoren sastanak sa njim.
Osnovni zahtevi taksista su ukidanje akciza na količinu goriva do 300 litara mesečno, ukidanje propisa koji uvode posebne registarske tablice za taksi vozila, kao i uvođenje cena bez prava na popust i plaćanje samo po taksimetru. Oni se protive uvođenju fiskalnih kasa i zahtevaju da se vozilo proglasi osnovnim sredstvom za rad, da krovne oznake imaju status službene isprave i da ih više ne izdaju vlasnici firmi, već lokalna samouprava.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.