Šutanovac (DS): Metro u Makišu promašaj; Rakić-Vodinelić (NS): Odatle Beograd dobija vodu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac (DS): Metro u Makišu promašaj; Rakić-Vodinelić (NS): Odatle Beograd dobija vodu

Ideju za izgradnju prve linije beogradskog metroa danas su kritikovali kandidat za gradonačelnika i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac, i Vesna Rakić Vodinelić koja je prva na zajedničkoj listi DS sa Novom strankom (NS).

Projekat prve trase metroa koja bi počela u Makiškom polju je "potpuni promašaj i najbolja slika neznanja gradske vlasti", ocenio je da Šutanovac u razgovoru sa stanovnicima naselja Čukarica i Rakovica, koja je posetio s Vesnom Rakić-Vodinelić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Ubeđuju javnost da je jedina opcija da se gradi metro tamo gde nema ničega, na zaštićenom vodoizvorištu. Umesto da rešavaju ozbiljne infrastrukturne probleme u vezi sa zastarelom putnom infrastrukturom i brojem neophodnih autobusa, Vesić i Mali su našli nov način da javnost obmanjuju sumanutim projektima", izjavio je Šutanovac, saopštila je DS.

Vesna Rakić-Vodinelić je navela da sa Makiškog polja dolazi većina pijaće vode za grad Beograd, i da bi izgradnja blokovskih naselja i infrastrukture za metro ugrozila zdravlje građana.

"Koalicija Demokratske stranke i Nove stranke neće Beogradom upravljati improvizacijama, već pažljivim promišljanjem i planiranjem, uvažavajući mišljenje struke i potrebe građana. Prvi zajednički zadatak jeste zaustaviti pljačku javnih resursa koja je u toku, a beogradski izbori prva su prilika za to, reklaje ona.

"Potom ćemo raskinuti sve štetne ugovore, a sulude, nezakonito i nasilnički donete planove, staviti van snage", izjavila je Vesna Rakić-Vodinelić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.