Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2019, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti iz udruženja Jedan od pet miliona: Napadnut organizator protesta u Beogradu, krivo obezbeđenje Predsedništva

Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" saopštili su večeras da je za incident kod zgrade Predsedništva Srbije na samom kraju 36. istoimenog protesta, kada je napadnut jedan od organizatora protesta Srđan Marković, "krivo obezbeđenje Predsedništva koje nije poštovalo pređašnji dogovor sa organizatorima".

Oni su naveli da su pregovarali s nadležnim organima pred sam protest večeras kako bi omogućili tročlanoj delegaciji studenata da na stepenicima Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ostave dokument s 42 tačke zahteva Stručnog tima protesta "Jedan od pet miliona".

"Pred sam dolazak delegacije koju su činili napadnuti student Srđan Marković, studentkinja Valentina Reković i fotograf, obezbeđenje je zabranilo prilazak zgradi suprotno prethodno dogovorenom", navodi se u saopštenju.

Studenti su stoga naveli da konflikt nije bio prouzrokovan nikakvim delovanjem studenata organizatora, već, kako su ocenili, "neefikasnim i bahatim ponašanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i obezbeđenja".

"Želimo samo da napomenemo da su ovom prilikom pripadnici 'Kobri' - specijalne jedinice Vojske Srbije, prekršili okvir svojih zakonskih ovlašćenja koji nalaže da im je dozvoljena upotreba sile samo unutar zgrade Predsedništva, i da je ovo trenutak kada je specijalna jedinica vojske krenula da neovlašćeno primenjuje silu nad građanima Srbije", piše u saopštenju.

Studenti iz tog udruženja su upitlai da li tri studenta predstavljaju pretnju po predsednika Vučića, kao i da li je "prebijanje studenata", kako su rekli, "pokazivanje sile vlasti ili kukavičko obračunavanje Vučića sa mladima koja ne razmišljaju kao on".
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Organizator protesta „1 od 5 miliona“ završio u Urgentnom centru

Izvor: Danas, 11.Avg.2019, 00:05

Jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona" Srđan Marković, koji je fizički napadnut večeras ispred zgrade Predsedništva, trenutno se nalazi u Urgentnom centru, saopštilo je Udruženje "1 od 5 miliona". Članak Organizator protesta „1 od 5 miliona“ završio u Urgentnom centru se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.