Vesti

0

Studenti iz udruženja Jedan od pet miliona: Napadnut organizator protesta u Beogradu, krivo obezbeđenje Predsedništva

Autor: MIM

Izvor: Beta

Studenti iz udruženja Jedan od pet miliona: Napadnut organizator protesta u Beogradu, krivo obezbeđenje Predsedništva

Izvor: Foto: Beta / Luka Filipović

Oni su naveli da su pregovarali s nadležnim organima pred sam protest večeras kako bi omogućili tročlanoj delegaciji studenata da na stepenicima Predsedništva ostave dokument s 42 tačke zahteva Stručnog tima protesta "Jedan od pet miliona".

"Pred sam dolazak delegacije koju su činili napadnuti student Srđan Marković, studentkinja Valentina Reković i fotograf, obezbeđenje je zabranilo prilazak zgradi suprotno prethodno dogovorenom", navodi se u saopštenju.

Studenti su stoga naveli da konflikt nije bio prouzrokovan nikakvim delovanjem studenata organizatora, već, kako su ocenili, "neefikasnim i bahatim ponašanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i obezbeđenja".

"Želimo samo da napomenemo da su ovom prilikom pripadnici 'Kobri' - specijalne jedinice Vojske Srbije, prekršili okvir svojih zakonskih ovlašćenja koji nalaže da im je dozvoljena upotreba sile samo unutar zgrade Predsedništva, i da je ovo trenutak kada je specijalna jedinica vojske krenula da neovlašćeno primenjuje silu nad građanima Srbije", piše u saopštenju.

Studenti iz tog udruženja su upitlai da li tri studenta predstavljaju pretnju po predsednika Vučića, kao i da li je "prebijanje studenata", kako su rekli, "pokazivanje sile vlasti ili kukavičko obračunavanje Vučića sa mladima koja ne razmišljaju kao on".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR