Stanari odgovorni za ledenice

Izvor: Politika, 18.Feb.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanari odgovorni za ledenice

Sneg koji je ove godine po drugi put obeleo prestonicu doveo je juče sugrađane u nedoumicu – nisu znali da li da zbog poledice gledaju ispred sebe ili ka krovovima odakle su ih vrebale ledenice.

Temperatura koja je prešla nulti podelak otopila je smrznute kristale koji su visili sa krovova tako da se sugrađanka Milica Z. povredila u Resavskoj ulici kada joj je ledenica pala na glavu. Radnice obližnje apoteke nisu mogle da joj zaustave krvarenje, pa se ona uputila u Urgentni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << centra da joj lekari ukažu pomoć. Zbog toga se i ove godine postavilo pitanje koja je od gradskih službi nadležna za uklanjanje ledenica, pretnji za sve koji se nađu ispod njihovih oštrica.

Kako smo saznali u Sekretarijatu za inspekcijske poslove za uklanjanje ledinica sa zgrada zadužene su skupštine stanara. To znači da su stanari obavezni da ih sami uklone.

– Ako je reč o zgradama sa ravnim krovom i sa manjim brojem spratova stanari moraju sami da uklone ledenice. Ali ako je reč o višespratnicama, dužnost skupštine stanara je da propisno obeleže mesta sa kojih prolaznike vreba opasnost – kažu u Sekretarijatu.

Kako mnogi stanari nisu ispoštovali obavezu o uklanjanu ledenica, sugrađanima se preporučuje da na vreme podignu pogled i u širokom luku zaobilaze zgrade sa kojih im prete ledene oštrice.

B. V.

[objavljeno: 18/02/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ledenica pala devojci na glavu

Izvor: Blic, 18.Feb.2009

Ledenica je bila velika 20 centimetra..Milica Zdravković zadobila je povrede glave juče oko 17 časova kad joj je ledenica duga oko 20 centimetara pala na glavu sa terase zgrade u Resavskoj 1. Devojka je zatim prevezena u Urgentni centar, gde joj je ukazana pomoć...Milica se kretala trotoarom koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.