Ledenica pala devojci na glavu

Izvor: Blic, 18.Feb.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ledenica pala devojci na glavu

Ledenica je bila velika 20 centimetra

Milica Zdravković zadobila je povrede glave juče oko 17 časova kad joj je ledenica duga oko 20 centimetara pala na glavu sa terase zgrade u Resavskoj 1. Devojka je zatim prevezena u Urgentni centar, gde joj je ukazana pomoć.

Milica se kretala trotoarom koji se nalazi tačno ispod terase sa koje je otpala ledenica i sa visine od 10 metara joj pala direktno na glavu.

- Čekao sam prevoz na stanici i u jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam čuo vrisak, okrenuo sam se i ugledao devojku koja se uhvatila za glavu. U prvom trenutku nisam znao šta se dogodilo, a onda sam ugledao ostatke ledenice, koja je naprsla kad je pogodila nesrećnu devojku - kaže Petar Ristić, koji se nalazio nekoliko metara od mesta na kome se dogodila nesreća.

Prolaznici su odmah prišli da pomognu Milici, koja je bila veoma uznemirena zbog obilnog krvarenja. Jedna sugrađanka ju je odvela do apoteke koja se nalazi preko puta, ne bi li joj radnici pružili prvu pomoć. Međutim, u pitanju je bila povreda koju radnice apoteke nisu mogle da saniraju.

- Pokušali smo da pomognemo, ali nismo mogli da zaustavimo krvarenje. Devojka je bila izuzetno uplašena, tako da nismo smeli da joj kažemo da je rana bila vidno duboka, a krvarenje sve intezivnije. Morali smo da je smirimo - pričaju radnice apoteke „Sveti Marko".

Ubrzo je u apoteku došao Miličin dečko, sa kojim je teksijem otišla u Urgentni centar.

Drago Jovanović, PR Urgentnog centra rekao je za „Blic" da je devojka zadobila lakše povrede glave i da je posle pružene pomoći puštena kući.

Na terasama zgrade u Resavskoj, gde se dogodila nesreća, ostalo je još nekoliko ledenica. Bez obzira na to što se tačno ispod njih nalazi staza za pešake, niko od stanara nije uklonio zeleđeni sneg sa svojih terasa, što su u obavezi da urade.

Obaveza građana

Gradska inspekcija upozorava građane da su u obavezi da čiste sneg i led ispred svojih zgrada ako su trotoari široki do pet metara, ali i da uklanjaju ledenice sa svojih terasa, kako bi pešaci koji se kreću trotoarom bili bezbedni. Zgrade, koje su nepristupačne za čišćenje snega i ledenica, trebalo bi obezbediti trakom. Tako je juče obezbeđen trotoar ispred Vlade Republike Srbije, kao i Muzej u Palmotićevoj ulici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.