Skupa voda za stanare u Borivoja Stevanovića 19

Izvor: Studio B, 22.Feb.2011, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupa voda za stanare u Borivoja Stevanovića 19

Od osam zgrada u voždovačkoj ulici Borivoja Stevanovića, samo stanari iz ulaza broj 19 imaju skupu vodu.

Njih više od stotinu svakoga meseca mora da plati iznos koji je duplo veći od onog na računima komšija. Građani kažu da je tako već godinama i da do sada nisu otkrili kvar na instalacijama u njihovoj zgradi.

U vodovodu odgovaraju da su možda zbog načina obračunavanja utrošene vode cifre nešto veće, ali poručuju da će proveriti i rad podstanice koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se za taj kraj nalazi baš u ulazu 19.

Kažu da brojke ne lažu. I možda je tako, ali za ove koje smo proveravali u stanu Mandića, ne važe osnovna matematička pravila. Cifre na računima za vodu komšija u naselju Medaković 3, otkrivaju da instalacijama u broju 19 teče duplo vrednija voda od one koju troše stanari ostalih sedam zgrada.

Velimir priča da je pre više od tri godine prvi put uporedio račune sa komšijama iz drugih ulaza u Ulici Borivoja Stevanovića. Razlika i sada postoji. Ista kvadratura, isti broj članova domaćinstva, ali je iznos na novembarskom računu Mandića, dvoje ih je, prešao čak hiljadu, a komšije iz zgrade pored nisu potrošile ni 500 dinara.

Velimir kaže da je komisija sastavljena od stanara već nekoliko puta išla od vrata do vrata.

Velimir Mandić, predsednik skupštine stanara kaže: "Proverili smo sve vodomere, česme i vodokotliće u zgradi i nigde ne curi voda. Mi mislimo da je problem u postanici koja snabdeva čitav kraj, a nalazi se ispod naše zgrade. Zbog nje su naši računi uvećani" .

Ako je već s unutrašnjim instalacijama sve u redu, a njihovo održavanje je obaveza građana, u Vodovodu podsećaju da se utrošena voda može obračunavati ili po broju članova domaćinstva ili po kvadraturi i da se zbog tog izbora stanara cifre često razlikuju. Slažu se da u Borivoja Stevanovića 19 možda postoji problem.

"To jeste jedinstven slučaj, ali mi redovno čitamo stanje na vodomerima u tom kraju i nismo primetili neka velika odstupanja da bismo pomislili da postoji kvar. U svakom slučaju izaći ćemo u susret građanima i proveriti tu podstanicu, ako nešto nije u redu, popravićemo", kaže Slobodan Blagojević iz Vodovoda.

Jedan litar vode u Beogradu košta 3 pare, hiljadu litara 35 dinara, a u proseku jedna osoba mesečno troši 10 kubika. Po takvoj računici Vodovoda prosečni račun u dvočlanom domaćinstvu do 800 dinara i nije skup. Da li je onda moguće da svi koji žive oko zgrade Mandića i njihovih komšija iz ulaza, troše ispod, a samo oni mnogo iznad proseka.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.