Školarci propitivali gradonačelnika, evo šta ih je najviše interesovalo (FOTO)

Izvor: BKTV News, 03.Sep.2018, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školarci propitivali gradonačelnika, evo šta ih je najviše interesovalo (FOTO)

Srećan početak i uspešnu školsku godinu, kao i mnogo dobrih ocena i lepo druženje poželeo je učenicima OŠ "Drinka Pavlović" gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić. Prilikom jutrošnje posete ovoj školi, Radojičić je sa učenicma 4/1 podelio svoja iskustva iz školskih dana i odgovarao na njihova pitanja o omiljenom predmetu i mestu školovanja.

Gradonačelnik je istakao da je prvi dan školske godine izuzetno značajan datum jer predstavlja novi početak >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za sve nas.

"Imao sam zadovoljstvo da se danas obratim učenicima četvrtog razreda OŠ "Drinka Pavlović" i stvarno je bilo lepo razgovarati sa njima i čuti njihova očekivanja na današnji dan. Rekao sam im u ime Grada Beograda da ćemo voditi računa o njima, ali isto tako i o uređenju škola kako bi naši najmlađi sugrađani imali adekvatne uslove za školovanje", rekao je Radojičić.

Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, Grad Beograd planira da do 2020. godine izdvoji preko tri milijarde dinara za rekonstrukciju i ulaganje u školske ustanove.

"Grad će nastaviti da ulaže napore kako bi deca na pravi način provodila slobodno vreme. Trudićemo se da obezbedimo čitav niz besplatnih aktivnosti i programa čiji će osnovni cilj biti kvalitetno odrastanje svih naših školaraca", dodao je gradonačelnik.

On je naglasio da je početak školske godine veoma značajan za nastavnike, ali i za ljude koji se nalaze na rukovodećim položajima u obrazovnim ustanovama.

"Svesni smo koliko je njihov posao težak i odgovoran zbog čega i njima želim uspešnu školsku godinu i puno sreće u radu. Grad će nastaviti da radi na stvaranju što boljih uslova za obavljanje njihovog posla, na zadovoljstvo dece, roditelja i svih drugih koji učestvuju u sistemu obrazovanja", zaključio je Radojičić.

Direktor škole Jole Bulatović čestito je svim đacima u Srbiji početak školske godine, posebno prvacima.

"Škola je spremna za novu školsku godinu. Počastvovani smo posetom gradonačelnika i želim ovom prilikom da zahvalim Gradu Beograd na svim dosadašnjim aktivnostima koje utiču na poboljšanje uslova u kojima škole rade", rekao je Bulatović.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je, povodom početka nove školske godine, poklonio interaktivnu tablu Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije" i poželeo svim đacima uspešnu novu školsku godinu.

Vesić je precizirao da je 16.774-oro đaka prvaka na teritoriji Beograda danas pošlo u škole od čega 118 u "Ćirilo i Metodije" koja je, dodao je, jedna od naših najboljih škola.

On je prvacima, i svim drugim školarcima, poželeo srećan polazak u školu.

Foto: Beoinfo

"Prvaci su danas uplašeni i ne razumeju šta znači ovaj dan, ali sećaće ga se. Ovo je početak njihovog odrastanja, dobili su svoj drugi dom gde će naučiti ono što je važno za život i što je najvažnije da postanu dobri ljudi" rekao je zamenik gradonačelnika.

Naglasio je da se Grad Beograd trudi da ulaže u sve škole na njegovoj teritoriji i podsetio da je samo tokom ove godine završena škola u Dražnju i Begaljici, da se završava srednja u Mladenovcu, te da će do sledeće školske godine biti završena i škola u Leštanima.

"Trudimo se da sve naše škole imaju dobre uslove za rad jer ih nemaju sve na teritoriji grada, a pogotovo u prigradskim opštinama. Pokušavamo zajedno da deci pružimo što je moguće veći komfor jer ništa nije važnije od njihovog obrazovanja" poručio je.

Foto. Beoinfo

Naveo je da se zrelost jednog društva ogleda u tome koliko ulaže u obrazovanje, a Srbija kao mala zemlja koja još uvek traži svoje mesto u svetu, nedostatak koji ima u industrijalizaciji i privredi može da nadoknadi ulaganjem u obrazovanje.

Kaže i da je 21.vek - vek obrazovanja i da su društva koja u obrazovanje ulažu pametna i imaju šanse da napreduju.

"Zato je za nas važan svaki početak školske godine" podvukao je Vesić.

Foto: Beoinfo

Direktora škole "Ćirilo i Metodije" Manuela Ilić svim đacima je čestitala početak nove školske godine, a posebno prvacima.

"Zahvaljujem na poklonu koju smo danas dobili. Ovo je jedna lepa interaktivna tabla koja će biti od koristi pogotovo što smo sada u eri digitalnih udžbenika, kada nam je to jako potrebno", kazala je Ilić.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Gradonačelnik Beograda odgovarao na pitanja đaka

Izvor: Danas, 03.Sep.2018

Srećan početak i uspešnu školsku godinu, kao i mnogo dobrih ocena i lepo druženje poželeo je učenicima OŠ „Drinka Pavlović” gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Članak Gradonačelnik Beograda odgovarao na pitanja đaka se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.