Siniša Mali i ambasador Francuske razgovarali i o beogradskom metrou

Izvor: BKTV News, 10.Okt.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali i ambasador Francuske razgovarali i o beogradskom metrou

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa ambadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem o saradnji i projektima koji se sprovode u Srbiji u koje su uključene francuske kompanije, pre svega o koncesiji aerodroma "Nikola Tesla" i deponiji Vinča.

Mali i Mondoloni su se saglasili da je saradnja dve države na veoma visokom nivou, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ističe se da su sagovornici kao posebno važne projekte naglasili koncesiju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Aerodroma "Nikola Tesla", koja se realizuje u saradnji sa francuskom kompanijom "Vansi", kao i projekat izgradnje postrojenja za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije u Vinči, koji sprovodi francusko-japanski konzorcijum Suez Enviromental.

Tema razgovora bio je i projekat izgradnje beogradskog metroa, u koji su uključene francuske kompanije.

Mali je u razgovoru sa Mondolonijem istakao da u prvoj polovini ove godine Srbija beleži odlična makroekonomska kretanja, što potvrđuje i podatak da je u prvih šest meseci ostvaren privredni rast od 4,9 odsto što našu zemlju svrstava u najbrže rastuće ekonomije u Evropi, navodi se u saopštenju.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.