Mali sa Mondolonijem o ekonomskoj saradnji i projektima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2018, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sa Mondolonijem o ekonomskoj saradnji i projektima

Ministar finansija Siniša Mali i ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni razgovarali su danas o saradnji dve zemlje i projektima koji se sprovode u Srbiji, a u koje su uključene francuske kompanije i saglasili se da je saradnja na veoma visokom nivou.

Na sastanku koji je održan u Ministarstvu finansija, bilo je reči i o odličnim ekonomskim rezultatima koje Srbija postiže, saopštilo je resorno ministarstvo.

Mali i Mondoloni su kao posebno važne istakli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koncesiju Aerodroma "Nikola Tesla", koja se realizuje u saradnji sa francuskom kompanijom "Vansi", kao i projekat izgradnje postrojenja za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije u "Vinči", koji sprovodi francusko-japanski konzorcijum "Suez Enviromental".

Jedna od tema razgovora bio je projekat izgradnje beogradskog metroa, u koji su uključene francuske kompanije.

Mali je u razgovoru sa ambasadorom Mondolonijem istakao da u prvoj polovini ove godine Republika Srbija beleži odlična makroekonomska kretanja, što potvrđuje i podatak da je u prvih šest meseci ove godine ostvaren privredni rast od 4,9 odsto, što našu zemlju svrstava u najbrže rastuće ekonomije u Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mali i Mondoloni o aerodromu, deponiji i metrou

Izvor: RTS, 10.Okt.2018

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je sa ambasadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem o saradnji i projektima koji se sprovode u Srbiji u koje su uključene francuske kompanije, pre svega o koncesiji aerodroma "Nikola Tesla" i deponiji Vinča. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.