ŠOKIRAĆETE SE: Ovaj deo tela ne možete očistiti ni višestrukim tuširanjem!

Izvor: Kurir, 21.Avg.2016, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOKIRAĆETE SE: Ovaj deo tela ne možete očistiti ni višestrukim tuširanjem!

.

Međutim, postoji deo tela koji je veoma teško očistiti, a može da sadrži do 67 različitih vrsta bakterija To je pupak

Pupak je najnepristupačniji deo tela i zbog toga je glavno skrovište za bakterije koje mogu da se nagomilaju i nanesu štetu

Pupak je ušuškan u stomak i zahvaljujući svom obliku pogodan za sakupljanje znoja, vlakana sa odeće, mrtvih ćelija kože, a losion i sapun se teže naseljavaju tamo

Takva kombinacija prisutnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << faktora čini ovo mesto pogodnim za razvoj mikroorganizama, a ukoliko se ne očisti pravilno može postati izvor neprijatnih mirisa i čak dovesti do infekcija

Studije su pokazale da unutrašnjost pupka (tačnije nabori u pupku) može sadržati čak 67 različitih vrsta bakterija bez obzira da li se osoba tušira ili ne Da bis e taj prostor zadržao čistim treba koristiti pamučne peškire

Pravilno pranje pupka se vrši na posebne načine za unutrašnji i spoljašnji deo

Unutrašnji deo pupka:

1)Pre tuširanja umočiti pamučni peškirić u medicinski alkohol i obrisati pupak

2)Tokom tušranja treba umočiti pamučni peškirić u gel za tuširanje i potpuno očistiti prostor u pupku

3)Isprati pupak mlakom vodom i dobro ga osušiti pamučnim peškirom

Spoljašnjost pupka:

1)Pokvasiti vrh pamučne tkanine i dodati malo gela za tuširanje

2)Očistiti pupak a zatim ga isprati mlakom vodom i osušiti peškirom

Autor: web-tribunecom,Foto: Profimedia

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.