Radovi na Domu omladine gotovi do sredine decembra

Izvor: Blic, 26.Okt.2010, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi na Domu omladine gotovi do sredine decembra

Radovi na rekonstrukciji Doma omladine su u završnoj fazi i biće okončani do sredine decembra, najavio je direktor Doma omladine Milan Lučić.

Radovi na rekonstrukciji te ustanove teku normalno i Beograđani će prema trenutnim procenama nadležnih do polovine decembra dobiti "najbolji kulturni centar u regionu", rekao je Lučić agenciji Beta.

On je naveo da će Dom omladine dobiti potpuno nov ventilacioni i klimatizacioni sistem.

"Već sada mogu najaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kulturni centar kakav Beograd do sada nije imao", rekao je Lučić i dodao da će novi Dom omladine imati sve uslove za organizovanje najkvalitetnijih kulturnih događaja, uključujući i bioskopsku tehniku za 3d projekcije.

"Prvi deo rekonstrukcije - tokom kojeg su okončani radovi u kuli, liftovi, agregat i vodovi finansiran je iz gradskog budžeta, dok je druga faza u potpunosti realizovana sredstvima koje je odobrila američka vlada i za koju je i sama odabrala izvođača radova na spoljašnoj fasadi, krovu i kompletnom renoviranju sale 'Amerikana'", rekao je Lučić.

Prema njegovim rečima, treću i finalnu fazu rekonstrukcije Doma omladine finansirala je gradska Agencija za investicije sa 260 miliona dinara i tim novcem je, kako je naveo, završeno renoviranje bioskopa, holova i galerije.

Milion dolara iz američkog budžeta namenjeno je za rekonstrukciju Doma omladine nakon odluke samih Beograđana da se donacija Američke agencije za međunarodni razvoj usmeri na obnovu te kulturne ustanove.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra sniženje 20 odsto na pijacama

Izvor: S media, 27.Okt.2010, 14:40

Po 20 odsto nižoj ceni, na pijacama "Zvezdara" (Cvetko) i Tržni centar "Novi Beograd" (Stari Merkator), u subotu, 30. oktobra, od 12 do 16 sati, prodavaće se voće, povrće, riba, mlečni proizvodi, meso i mesne preradjevine, najavio je direktor JKP "Gradske pijace" Dragan Pušara.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.