Izvor: Blic, 22.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi festival nauke 1. i 2. demebra u Beogradu

Prvi festival nauke u Beogradu, koji će biti održan 1. i 2. decembra, ima za cilj da pruži inspirativni uvid u različite naučne oblasti i da posetioce uputi u značaj nauke i tehnologije u svakodnevnom životu, na zabavan i prijemčiv način, najavili su danas organizatori.



Program manifestacije, koja će biti oržana u zgradi Geološkog instituta Srbije, podeljen je u više segmenata i ima edukativan karakter, ali će pružiti i dobru zabavu posetiocima, rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na konferenciji za novinare u Medija centru.

Posetioci će imati priliku da vide i izložbe iz Muzeja Nikole Tesle, Muzeja nauke i tehnike i Narodnog muzeja Zrenjanina, koji će prikazati postavku interaktivnih maketa izrađenih po nacrtima Leonarda da Vinčija, kao i radove naših velikih naučnika Milutina Milankovića i Mike Alasa.

Takođe, posetioci će imati priliku da uživo prate i učestvuju u zanimljivim eksperimentima, kao što je igranje bilijara na "nepogrešivom" bilijarskom stolu.

Organizator festivala je Umetničko-produkcijska grupa "Noć muzeja", pokrovitelj je Gradski sekretarijat za obrazovanje, a podršku su dali Ministarstvo nauke, ambasada SAD u Beogradu i Britanski savet.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.