Prohodna ulica Cara Dušana, izgrađen prvi prilaz Mostu Mihaila Pupina

Izvor: 24sata, 02.Nov.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prohodna ulica Cara Dušana, izgrađen prvi prilaz Mostu Mihaila Pupina

Zemunska ulica Cara Dušana nakon dva meseca konačno je prohodna od Gornjeg grada do naselja Galenika, u zoni budućeg skretanja za Most Mihaila Pupina.

To je i prvi deo puta Zemun - Borča.

Radovi na izgradnji prilaza budućem mostu trajali počeli su još 1. septembra, a saobraćaj je bio preusmeren zaobilaznim putem od nekoliko kilometara, zbog čega je saobraćaj, a posebno javni prevoz, otežano funkcionisao.

- Otvaranjem ove deonice stvoreni su uslovi >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << da most Zemun-Borča bude otvoren na vreme, čime će se značajno rasteretiti saobraćaj u centru Beograda - izjavio je posebni savetnik Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Rade Obradović i dodao da će most biti završen za mesec ipo dana, zajedno sa pristupnim putem do Zrenjaninske petlje.

Izgradnjom moderne saobraćajnice rekonstruisane su kanalizacione instalacije i rešen problem podzemnih voda. Još uvek se radi na pešačkim ostrvima i trotoarima.

Izgrađena je prostrana raskrsnica na kojoj se dve trake Cara Dušana (i u nastavku Batajničkog puta) ukrštaju sa Severnom tangentom, koja spaja Novi Novosadski put i Zrenjaninski put preko Mosta Mihaila Pupina. Preostalo je da se završi i raskrsnica kod „Lakat krivine" čime će zemunski pristupi novom mostu biti potpuni.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.