Priveden jedan od otmičara autobusa na noćnoj liniji 101

Izvor: Politika, 12.Feb.2014, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden jedan od otmičara autobusa na noćnoj liniji 101

Dvojica napadača ušla su u noći između nedelje i ponedeljka u vozilo privatnog prevoznika „Presto” na okretnici u Padinskoj Skeli i preteći pištoljem naterali vozača da autobus, koji saobraća do Trga republike, preusmeri ka naselju Besni fok

Policija je privela R. L. (31), koji je u noći između ponedeljka i utorka sa još jednim muškarcem oteo autobus na liniji 101 N u Padinskoj Skeli, dok se za drugim počiniocem i dalje traga, rečeno je u Birou za saradnju sa medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << MUP-a Srbije.

Podsetimo, dvojica napadača ušla su u vozilo privatnog prevoznika „Presto” na okretnici u Padinskoj Skeli i preteći pištoljem naterali vozača N. T. (26) da autobus, koji saobraća do Trga republike, preusmeri ka naselju Besni fok. Dvojica nasilnika, u vidno pijanom stanju, nasrnula su i na kondukterku D. Z. (35), vukli je za kosu i nepristojno dodirivali.

Kada je vozač stigao do Besnog foka, dvojica muškaraca su pobegla. Policija je brzo locirala autobus jer je vozač u međuvremenu uspeo da pritisne panik taster.

U firmi „Presto” juče nisu govorili o detaljima napada na njihove radnike jer „takve informacije jedino može da pruži direktor”, a on nije odgovarao na pozive. Kako su juče preneli pojedini mediji, vozač i kondukterka, iako nisu ozbiljnije povređeni, dobiće nekoliko dana odmora kako bi se oporavili od šoka.

Otimanje vozila u Padinskoj Skeli je drugi napad ove vrste od početka godine. Slično se dogodilo 9. januara kada je LJ. G. (65) pretio da će bombom razneti autobus na liniji 56, ako ga vozač ne preusmeri ka Zelenom vencu.

U sindikatima zaposlenih u Gradskom saobraćajnom preduzeću, koji su pre nešto više od mesec dana organizovali miran skup na Zelenom vencu zbog učestalih napada na vozače, ističu da se ovakvi problemi mogu rešiti samo većim angažovanjem nadležnih.

Kako navodi Aleksandar Jokić, predsednik Saobraćajnog sindikata GSP-a, saradnja sa policijom do sada je bila odlična, ali bi pravosuđe trebalo da izriče kazne znatno veće od sadašnjih.

– Pored toga, jedna od prvih stvari koju treba uraditi kako bi se konfliktne situacije sprečile ili svele na minimum, jeste da se u svim vozilima fizički odvoje kabine za vozače. Pojedini privatnici naručili su nova vozila sa takvim kabinama, imaju ih i neka naša, ali planiramo da ovih dana predamo menadžmentu predlog da se i u starim vozilima izoluje prostor u kome je vozač – kaže Jokić i dodaje da sindikati nisu planirali nova protestna okupljanja, ali da prate rad nadležnih organa u rešavanju ovih problema.

D. A.

objavljeno: 12.02.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.