Primenjena nostalgija – izložba o Beogradu i Helsinkiju

Izvor: Megafon.co, 22.Nov.2019, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primenjena nostalgija – izložba o Beogradu i Helsinkiju

Mladi ambasadori pozivaju na otvaranje izložbe fotografija Primenjena nostalgija  22.novembra u 12 sati, u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke. Sedamnaesta po redu edicija izložbe posvećena je Srbiji i Finskoj. Odnosno njihovim prestonicama Beogradu i Helsinkiju.
Biće   prikazne fotografije autorke iz Srbije Marije Piroški, koja je boravila u Helsinkiju i fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd.
U isto vreme, autorka iz Finske Tanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Mikola posetila je Beograd i fotografisala grad i njegove žitelje objektivom „nostalgičnog“ fotografa.
Izložbu će otvoriti Milica Marković Tomić, rukovodilac Grupe za komunikacije iz Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije. Izložba će biti otvorena do 5. decembra.
O projektu Primenjena nostalgija Projekat Primenjena nostalgija, koji realizuje Ministarstvo za evropske integracije, zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz predsedavajuće države EU. Osnovna ideja je  da se i  na ovaj način unapredi kulturna razmena  između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa zemljama članicama EU.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Nostalgične fotografije Helsinkija i Beograda na izložbi u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2019

Kako je srpska autorka Marija Piroški svojim objektivom "videla" Helsinki, kao i scene, ljude i događaje u njemu, a sa druge strane kakve je fotografije zabeležila autorska iz Finske Tanja Mikola u Beogradu, zainteresovani će moći da vide na izložbi "Primenjena nostalgija" koja se otvara danas...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.