Mladi ambasadori pozivaju na otvaranje izložbe fotografija Primenjena nostalgija  22.novembra u 12 sati, u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke. Sedamnaesta po redu edicija izložbe posvećena je Srbiji i Finskoj. Odnosno njihovim prestonicama Beogradu i Helsinkiju.

Biće   prikazne fotografije autorke iz Srbije Marije Piroški, koja je boravila u Helsinkiju i fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd.

U isto vreme, autorka iz Finske Tanja Mikola posetila je Beograd i fotografisala grad i njegove žitelje objektivom „nostalgičnog“ fotografa.

Izložbu će otvoriti Milica Marković Tomić, rukovodilac Grupe za komunikacije iz Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije. Izložba će biti otvorena do 5. decembra.

O projektu Primenjena nostalgija

Projekat Primenjena nostalgija, koji realizuje Ministarstvo za evropske integracije, zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz predsedavajuće države EU. Osnovna ideja je  da se i  na ovaj način unapredi kulturna razmena  između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa zemljama članicama EU.