Pravni fakultet podneo prijavu protiv Jovane Tanasić i još 2 osobe, jer je pomagala da se ispit položi preko bubice (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Mar.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravni fakultet podneo prijavu protiv Jovane Tanasić i još 2 osobe, jer je pomagala da se ispit položi preko bubice (VIDEO)

Snimak polaganja ispita na Pravnom fakultetu uz pomoć bubice koji se juče pojavio na društvenim mrežama uzburkao je javnost, ali i nadležne na ovom fakultetu.

Kako stoji u opisu snimka, student prodekan ovog fakulteta Jovana Tanasić diktira na bubicu odgovore na pitanja koleginici, D.R., koja u februarskom ispitnom roku dobija osam na predmetu Upravno pravo.

Da bismo utvrdili šta se tačno dogodilo, da li su nadležene službe upoznate sa ovim slučajem, kao i šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kaže sam predsednik Studentskog parlamenta uputili smo se na Pravni fakultet.

U dekanatu ove ustanove smo dobili sledeću infromaciju:

- Upoznati smo sa slučajem, prodekan za nastavu je podneo prijavu protiv Jovane Tanasić i još dva lica, postupak će se dalje odvijati prema pravilniku o disciplinskom postupku - rekli su na Pravnom fakultetu, ne želeći detaljnije da obrazlažu skandal na fakultetu.

Student-prodekan Jovana Tanasić se danas nije pojavljivala u svojoj kancelariji, jer prijem studenata (konsultacije) obavlja utorkom i četvrtkom od 11 do 14 časova. Pokušali smo nekoliko puta da stupimo u kontakt sa njom, ali se Tanasićeva nije javljala na telefon.

Studenti masovno nisu upućeni u slučaj, a oni koji jesu navode da uopšte nisu iznenađeni, kao i da je polaganje ispita na bubicu česta pojava na fakultetu.

Printskrin: Youtube/Studenti Studentima

- Polažu se tako ispiti, ja iskreno nisam nijednom. Sve zavisi ko si. U ovom slučaju je navodno u pitanju bila devojka predsednika Studentskog parlamenta, tako da sve dobija drugačiji smisao. Na Upravnom pravu ispituju četiri profesora, tako da ne znam kod koga je polagala - navodi nam jedna studentkinja treće godine, dodajući da je polaganje ispita na prevaru, defintivno biznis na ovom fakultetu.

Foto: Telegraf

Sa druge strane, u prostorijama Studentskog parlamenta (mala zadimljena prostorija) zatekli smo Milana M., predsednika Studentskog parlamenta, koji nam se predstavio samo kao član parlamenta.

Na naše pitanje da li je upoznat sa slučajem rekao je sledeće:

- Nisam upoznat sa tim, nisam pogledao video, ne želim ništa da komentarišem - rekao je Milan, sedeći u društvu jedne devojke i pušeći cigaretu. I to u obrazovnoj ustanovi.

Poštujući njegovo pravo da ne želi ništa da komentariše, samo smo ga podsetili da je pušenje u zatvorenim radnim prostorijama zabranjeno.

Verujemo da bi to trebalo da zna kao budući pravnik.

Izbori za novi Studentski parlament su 3. aprila, pa ostaje da vidimo ko će ubuduće predstavljati interese studenata ovog fakulteta.

Do tada pogledajte (ukoliko niste) kako neki studenti polažu ispite:



(I.L. / i.lazic@telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ovo je student-prodekan Jovana Tanasić, koju sumnjiče da pomaže koleginici da preko bubice položi ispit (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 31.Mar.2017, 15:31

Veliki broj studenata Pravnog fakulteta u Beogradu ne poznaje Jovanu Tanasić, studenta-prodekana, protiv koje ovaj fakultet planira da podnese disciplinsku prijavu, kako smo juče saznali u toj instituciji...Kao što smo ranije objavili, ona je, prema navodima studenata, pomagala drugoj studentkinji...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.