Porodica Seladin sa suzama gledala kako im je dom sravnjen do temelja, Suzanu na nosilima izneli pre rušenja, Marija Šerifović poručila: Biće sve ok! (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 17.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Seladin sa suzama gledala kako im je dom sravnjen do temelja, Suzanu na nosilima izneli pre rušenja, Marija Šerifović poručila: Biće sve ok! (FOTO)

Uz asistenciju policije i inspekcije sedmočlana porodica prinudno iseljena. Iz Udruženja "Krov nad glavom" tvrde da je sve urađeno zbog navodne greške u katastru. Čuli se sa Marijom Šerifović koja želi da pomogne ZA porodicu Seladin 15. oktobar će zauvek ostati u najgorem sećanju. Okupljeni u dvorištu prizemne kuće na Dorćolu, u Ulici Dunavski kej 30, gledali su kako se njihov dom pretvara u pepeo. Sa suzama u očima pokupili su stvari koje su uspeli da ponesu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sobom. Suzanu Alija (59), rođenu sestru Osmana Seladina, lekari su je iz kuće izneli na nosilima. Brat ju je grlio i ljubio dok su je izvodili. Noć su proveli u domu rođaka koji im je ponudio privremeni smeštaj.Kako tvrde iz Udruženja "Krov nad glavom", kuća Seladinovih je bila predviđena za rušenje zbog navodne greške u katastru, kada je objekat izbrisan iz zemljišnih knjiga pre četiri godine. Od tada je Osman Seladin, vlasnik domaćinstva, svakodnevno pokušavao da svoju kuću ponovo upiše u zemljišne knjige i zgradu legalizuje. Rešenje o odobrenju ponovnog upisa porodica je dobila prošle nedelje, ali ono nije postalo pravosnažno, odnosno ne dovoljno brzo da spreči rušenje jedinog doma koji je u vlasništvu ove porodice još od 1982. godine. PROČITAJTE JOŠ - PORODICA SELADIN SA DORĆOLA IZBAČENA NA ULICU: Ženu obolelu od raka iznosili na nosilima (VIDEO) - Rušenje je obavljeno na brzinu i uz korišćenje sile da porodici ne bi bio ponuđen plan raseljavanja, jer oni tu posle rušenja ne mogu da žive - pričaju aktivisti Udruženja "Krov nad glavom". - Investiciona gradnja obavlja se na osnovu rešenja građevinskog inspektora, koji je pre nekoliko godina konstatovao da kuća ne postoji. A prema Zakonu o stanovanju, kada se odvija investicioni projekat, Grad ima obavezu da ponudi plan raseljavanja porodicama koje nemaju drugi smeštaj. U slučaju sedmočlane porodice Seladin, to je minimum 60 metara kvadratnih, koji njima nisu ponuđeni. Rešenje o rušenju objekta na adresu porodice Seladin stiglo je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda. Odgovor nadležnih zašto je objekat morao da bude srušen "Novosti" nisu dobile.MARIJA ŠERIFOVIĆ: PRIČALA SA OSMANOM. BIĆE TO SVE OK. U međuvremenu se oglasila i pevačica Marija Šerifović, koja je uputila javni apel za pomoć ovoj porodici. Na svom tviter-nalogu napisala je: - Iskreno... U ovoj mojoj lepoj Srbiji ne može više ništa da me iznenadi... I ne umem ni da opišem koja se količina besa u meni pojavi... Ali, evo, da ne bih rekla ono što mislim i bila prosta pevaljka za neke... Ako neko ima kontakt - dajte, ja ću platiti i skućiti familiju - dodala je pevačica. Ona se uskoro opet oglasila i napisala: Pričala sa Osmanom. Biće to sve ok.

Nastavak na Večernje novosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.