Pomoć u hrani za korisnike socijalnih stanova u Velikom Mokrom Lugu

Izvor: Studio B, 31.Mar.2014, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć u hrani za korisnike socijalnih stanova u Velikom Mokrom Lugu

Gradski poverenik za izbeglice, interno raseljena lica i migracije Miodrag Pribilović prisustvovao je danas podeli prehrambrnih paketa korisnicima socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima u Velikom Mokrom Lugu.

On je za Beoinfo precizirao da je današnjom akcijom obuhvaćeno 45 porodica, s tim da je nedavno istu pomoć dobilo 15 porodica u tom naselju.

- Predviđeno je da ukupno bude podeljeno 250 paketa za najugroženije na čitavoj teritoriji Beograda. Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << grad intenzivno radi na obezbeđivanju stalnog smeštaja za izbegla i raseljena lica. Do kraja godine biće izgrađen i četvrti stambeni objekat ovde u Velikom Mokrom Lugu, gde će se trajno udomiti 20 porodica. Time ćemo zatvoriti Kolektivni izbeglički centar u Krnjači - najavio je  Pribilović.

On je ukazao da je nedavno zatvoren konkurs za podelu građevinskog materijala za 35 porodica, dok će do 10. aprila biti objavljen javni poziv za kupovinu 10 seoskih domaćinstava i dodelu građevinskih paketa za 20 porodica, čime će biti trajno rešen njihov stambeni status.

- Izgradnjom 250 socijalnh stanova u naselju Borča 4, biće potpuno rešeno pitanje svih neformalnih naselja na teritoriji grada Beograda - zaključio je Pribilović.

„Ovaj vid pomoći nama izbeglicama, posebno onima bez zaposlenja, mnogo znači, jer omogućava da se prehranimo u narednih 10 do 15 dana", rekao je za Beoinfo Slavenko Urić. On je istakao da je korisnik socijalne pomoći od 5.500 dinara mesečno, dok ovakve ili slične pakete dobija na dva, tri meseca.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.