Pomoć donatora za obnovu vrtića i škola u Obrenovcu

Izvor: Studio B, 13.Jul.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć donatora za obnovu vrtića i škola u Obrenovcu

- Za vrtiće već imamo zaključen jedan ugovor o donaciji, sa fondacijom „Ana i Vlade Divac", a radi se o objektu „Nevena".

Za vrtiće oštećene tokom poplavnog talasa koji je zahvatio Obrenovac zna se okvirni iznos štete, a za škole je potrebno još malo vremena, jer se radi o velikim prostorima, rekla je danas Snežana Đurić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

- Za vrtiće već imamo zaključen jedan ugovor o donaciji, sa fondacijom „Ana >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i Vlade Divac", a radi se o objektu „Nevena". Donacija je vredna 40.000 evra i tim novcem će se sanirati neposredna šteta nastala od poplave. Još četiri vrtića su oštećena, a preostala dva, u Stublinama i Bariču su u dobrom stanju. Za vrtiće „Zeka" i „Ciciban" ponudila se nemačka organizacija „Help", a za najvažniji objekat, vrtić „Veseljko", u kome se nalazi centralna kuhinja i koji je najviše oštećen prijavila se fondacija „Đoković", dok se za obnovu mobilijara na otvorenom prostoru vrtića prijavila Ambasada Izraela. Za školu „Jefimija", u kojoj je oštećena fiskulturna sala i prizemlje, zaključen je ugovor sa „Eko Srbijom" koja posluje u okviru grupe „Helenik petroleum" vredan 40.000 evra. Za školu „Kosovski partizani", koja je jedna od najviše oštećenih, prijavila nam se Kancelarija za projekte pri Ujedinjenim nacijama (UNOPS), a za školu „Jovan Jovanović Zmaj" imamo obećanje da će obnovu finansirati Evropska unija iz svojih fondova.

Snežana Đurić je istakla da će od 1. septembra deca normalno krenuti u vrtiće, kao i da će škole će početi sa obrazovnim programom, ali da se za sada ne može sa sigurnošću tvrditi da li će svi objekti biti spremni za prihvat učenika ili će deca krenuti u objekte u kojima to moguće.

- Ukoliko se dogodi da škole ne budu završene do 1. septembra, one koje su spremne i rade u jednoj smeni primaće učenike iz drugih škola. Nastava će svakako početi 1. septembra, ali moram podsetiti da je na primer Obrenovačka gimnazija, koja je i ranije bila u lošijem stanju, sada dodatno i jako oštećena. Za nju nam se još nije javio niko od donatora, ali će za učenike svakako biti pronađen način da nastave sa redovnom nastavom - rekla je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.