Izvor: S media, 13.Avg.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari vs građani: Evo kako možete da zagorčate život funkcionerima!

Grad Beograd uveo je od danas telefonski broj na koji građani mogu prijaviti svaku eventualnu zloupotrebu gradskih službenih automobila, saopšteno je iz gradske uprave.

Ukoliko van radnog vremena primete službeno vozilo, Beograđani to mogu da prijave pozivom, slanjem SMS poruke ili fotografije na telefon 064/8091-621 ili putem mejla dostupnog na sajtu www.beograd.rs.

Gradska službena vozila vidno su obeležena natpisima "Vozilo grada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Beograda" kako bi bila lako uočljiva u saobraćaju.

Odlukom gradonačelnika, u septembru 2008. godine ograničena je upotreba službenih vozila i zabranjeno njihovo korišćenje za dolazak i odlazak sa posla.

Takva odluka se odnosi na funkcionere i na sve zaposlene, a u službena vozila uveden je i GPS uređaj kako bi se pratilo njihovo kretanje.

Zahvaljujući tim merama, grad Beograd je u protekle tri i po godine uštedeo 230.000 litara benzina, što je više od 300.000 evra.

Navedene mere doprinele su tome da grad više od deset automobila ustupi domovima zdravlja ili koristi za prevoz više od 60 pacijenata na dijalizu.

(Tanjug)

Foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.