Pola veka Škole za dizajn: Pedeset godina stvarali kreatore

Izvor: Večernje novosti, 21.Jun.2017, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola veka Škole za dizajn: Pedeset godina stvarali kreatore

U školi je postavljena izložba likovnih radova i skulptura učenika završne godine BEOGRADSKA škola za dizajn, obrazovna ustanova koja je iznedrila neke od naših najpoznatijih dizajnera, slikara i scenografa, proslavila je u utorak 50 godina postojanja. Tim povodom, u školi je postavljena izložba likovnih radova i skulptura učenika završne godine, a svečanosti su se pridružili i "zlatni maturanti", generacija koja proslavlja pedesetogodišnjicu mature. Najuspešnijim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i najzaslužnijim učenicima i prijateljima škole uručene su zahvalnice, a direktorka Jelena Medaković posebno je pohvalila učenicu generacije Đurđiju Matić i dobitnike Vukove diplome. - Zahvalna sam što sam baš sada, na 50 godina postojanja Škole za dizajn, postala još jedan od đaka generacije. Nadam se da sam dostojno predstavljala ovu školu, a da ćete vi to nastaviti da činite i ubuduće - poručila je Đurđija svojim mlađim kolegama. Svršenim srednjoškolcima poručeno je da neguju svoju osobenost i kvalitete koje poseduju, da nastave obrazovanje i rad na sebi, te da rezultati neće izostati. ž TRADICIJA ŠKOLA za dizajn osnovana je 11. maja 1963. godine, pod nazivom Škola za likovne tehnike, na inicijativu Udruženja primenjenih umetnika. Odmah su osnovana četiri obrazovna profila: ambalaža, grafika, industrijski dizajn i tekstil, a prvi direktor škole bio je profesor, akademski slikar i tapiserista Branislav Subotić Sube.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nesvakidašnji jubilej u Zvorniku: Gimnazijalci proslavili POLA VEKA od mature

Izvor: Blic, 21.Jun.2017

Generacija učenika koji su pohađali zvorničku Gimnaziju „Petar Kočić“ od 1963. do 1967. godine proslavila je 50 godina mature...U društvenom prostoru Osnovne škole „Sveti Sava“ 10 maturanata i 2 profesora imali su radni deo proslave tokom koje ih je glavni organizator okupljanja Janko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.