Pola Vračara bez grejanja zbog pucanja cevi toplovoda

Izvor: Press, 28.Okt.2010, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola Vračara bez grejanja zbog pucanja cevi toplovoda

Skoro polovina stanovnika Vračara smrzava se od juče ujutru zbog pucanja magistralnog toplovoda na uglu ulica Cara Nikolaja II i Mileševske. Cev je zbog dotrajalosti pukla rano ujutru i stvorila krater u asfaltu prečnika pet metara! Ipak, iz JP „Beogradske elektrane" utešili su korisnike da će im radijatori ponovo biti topli tokom dana. Radnici „Beogradskih elektrana" juče su već oko osam časova izašli na teren, ali napominju da su radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na sanaciji toplovoda veoma obimni.- Cevi su stare više od 20 godina i moraju da se menjaju. Svi korisnici između Beogradskog dramskog pozorišta i Kalenić pijace, kao i oko Južnog bulevara su bez grejanja, a u pitanju je veliki broj stanova. Kvar je veće prirode i očekujemo da će danas u prepodnevnim časovima biti saniran - naveo je Branimir Vidačić, pomoćnik direktora proizvodnje za sektor Konjarnik, koji je na terenu nadgledao radove.
U međuvremenu, Beograđani se na temperaturi od pet stepeni celzijusa uglavnom snalaze tako što uključuju TA peći, grejalice ili klimu.
- Primetio sam tokom noći oko 2 časa da je iz pukotine u asfaltu izbijao dim, mislio sam da se nešto zapalilo u našem podrumu, ali kada su došli radnici u osam ujutru, obavestili su nas da celog dana nećemo imati grejanja. Prilično je hladno u stanu, mada smo uključili grejalicu i klimu - navodi Spasoje Panić-Bainović, stanar zgrade ispred koje je pukao toplovod.
Krater na raskrsnici dve veoma prometne ulice, kao i velike mašine koje su na njemu radile, otežavali su saobraćaj i stvorila su se manja zakrčenja.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.