Počinje druga faza uništavanja ambrozije

Izvor: Studio B, 16.Avg.2010, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje druga faza uništavanja ambrozije

U okviru projekta „Zaustavimo ambroziju" koji sprovodi opština Novi Beograd, posle uspešno završene prve, počela je druga faza u kojoj se biljka uništava košenjem, saopštila je opština Novi Beograd.

U prvoj fazi uništavanja ambrozije čupanjem biljke sa korenom, ovaj opasni korov uklonjen je sa više od 30 hektara na teritoriji opštine Novi Beograd.

Građani, koje je opština angažovala, ambroziju su čupali sa neuređenih parcela, među kojima su najveće >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na Bežanijskoj kosi, u Vojvođanskoj ulici, i kod Akva parka , u naselju Doktor Ivan Ribar.

Osim lokacije koje je opština odredila, građani su do sada prijavili više od 200 mesta na kojima su primetili ambroziju.

Sutra će parcele biti i pokošene, a po okončanju ovog posla na parcelama sa kojih je suzbijana ambrozija biće posađena detelina.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRUGA FAZA AKCIJE "ZAUSTAVIMO AMBROZIJU"

Izvor: Kurir, 16.Avg.2010

BEOGRAD - U okviru projekta "Zaustavimo ambroziju", koji sprovodi opština Novi Beograd, posle uspešno završene prve, počela je druga faza u kojoj se biljka uništava košenjem, saopštila je opština Novi Beograd...U prvoj fazi uništavanja ambrozije čupanjem biljke sa korenom ovaj opasni korov...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.