Izvor: Blic, 31.Okt.2016, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela praznična euforija: Novogodišnje svetliljke već uključene na Novom Beogradu!

Novi Beograd večeras je zasijao u prazničnom duhu - novogodišnja rasveta već je uključena u Bulevaru Mihajla Pupina, javljaju reporteri "Blica".

Kako su najavili nadležni, ove godine Beograd će biti još ukrašeniji nego lane, a koristiće se moderna i štedljiva LED rasveta.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je juče da novogodišnje osvetljenje u trajanju od 90 dana grad košta oko dva miliona dinara.

– Potrudili smo se da Beograd zablista >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao nikada do sada. Pre nekoliko godina, kada smo preuzeli upravljanje gradom, novogodišnje osvetljenje je bilo postavljeno na 24 lokacije, a sada će biti na 50. Do 10. novembra će biti završeno postavljanje novogodišnje rasvete po čitavom gradu. Primera radi, kupljeno je novih 26 kilometara lančanica, svetiljki koje se postavljaju na drveće. Za Novu godinu nas očekuje vatromet kakav se do sada nije video u Beogradu. Prošle godine je trajao oko sedam minuta, a ove će biti sigurno pet ili šest puta intenzivniji – otkriva gradonačelnik.

Osim sijalica, postavljeni su i ukrasi koji grad oplemenjuju i po dnevnom svetlu. Na Trgu Nikole Pašića osvanule su nedavno velike crvene kugle.

Nezaobilazna će biti i velika novogodišnja jelka. Obezbeđena je nova visine 12 metara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.