Počasna artiljerijska paljba u čast Dana oslobođenja Beograda

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2019, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počasna artiljerijska paljba u čast Dana oslobođenja Beograda

Garda Vojske Srbije izvela je danas na Savskoj terasi na Kalemegdanu počasnu paljbu sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa, u čast 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu – 20. oktobra.

Počasna paljba izvedena je u skladu sa naređenjem koje je povodom Dana oslobođenja Beograda dao predsednik države i vrhovni komandant Vojske Srbije (VS) Aleksandar Vučić, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je ministarstvo odbrane.

Svečanu artiljerijsku paljbu izveli su pripadnici Gardijskog bataljona VS.

Pre 75 godina, 20. oktobra 1944. godine, nemačka okupacija glavnog grada Jugoslavije Beograda, koja je trajala 1.287 dana, okončana je velikom pobedom združenih jedinica Narodnooslobodilačke Vojske Jugoslavije i Crvene Armije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Moskvi počasna paljba u čast oslobođenja Beograda

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2019, 12:45

U čast 75. godišnjice oslobađanja Beograda biće priređena počasna paljba na Poklonoj gori, navodi se u saopštenju na internet stranici gradonačelnika i administracije grada. . „Dvadesetog oktobra na Poklonoj gori će biti izvedena počasna paljba u čast 75. godišnjice oslobođenja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.