Platani iz Bulevara na Bežanijskoj kosi

Izvor: Glas javnosti, Beta, 17.Apr.2010, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platani iz Bulevara na Bežanijskoj kosi

BEOGRAD - Javno-komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" nema zvaničnih informacija o tome šta je urađeno sa posečenim platanima iz Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu. Pred početak seče bilo je najavljeno da će grane od posečenih platana biti ustupljene za grejanje socijalno ugroženih porodica, a da će velika debla biti prodata na javnoj licitaciji.

U informativnoj službi tog preduzeća juče, posle nekoliko pokušaja kontakta sa nadležnima, rečeno da "nema zvaničnih informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << o platanima". Na sajtu preduzeća nema podataka o prodaji ili poklanjanju posečenih platana.

Seča platana u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu počela je 18. februara, kada je isečeno jedno stablo, da bi se pokazalo da je sporno drveće trulo iznutra. Seča je nastavljena 26. februara.

Direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Radovan Draškić istakao je da će posečeni platani u Bulevaru kralja Aleksandra biti na prodaju na javnoj licitaciji, a deo stabala biće iskorišćen za pravljenje parkovskog mobilijara.

 Draškić je istakao da se sva debla posečenih stabala nalaze u rasadniku na Bežanijskoj kosi, dok je u toku rad komisije uz prisustvo sudskog veštaka na utvrđivanju preciznih količina.

Drugi deo stabala, granje, deponovano je u Tehničku bazu JKP "Zelenilo-Beograd" na Topčideru.

- Ovo granje će, uz saradnju sa centrima za socijalni rad, Crvenim krstom i nevladinim organizacijama biti podeljeno socijalno ugroženim porodicama -  izjavio je Draškić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.