Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer: Nastaviti dijalog, nema rokova za normalizaciju

SAD očekuju da Beograd i Priština uprkos problemima nastave dijalog i nadaju se normalizaciji odnosa do kraja godine, iako ne određuju posebne rokove, rekao je za Glas Amerike vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer.

Izvor: Glas Amerike

Palmer, koji je nedavno boravio u Beogradu gde je razgovarao sa najvišim državnim zvaničnicima, izrazio je nadu da će dve strane moći da ostvare značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << napredak i pre kraja ove godine.

On je ocenio da je iza Beograda i Prištine "težak period u procesu dijaloga o normalizaciji odnosa".

"Mislim da je važno da se dve strane vrate za pregovarački sto u dijalogu što je pre moguće, pokušaju da stave događaje od pre tri nedelje iza sebe i gledaju napred, da pokušaju da pronađu način da ostvare napredak u dogovorenim ciljevima. Mislim da postoji prilika za značajan napredak u dijalogu do kraja 2018. ako se obe strane posvećeno vrate procesu. Ako se to ne dogodi – tu smo na duže staze", smatra Palmer.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Palmer: SAD očekuju da Beograd i Priština uprkos problemima nastave dijalog

Izvor: Danas, 16.Apr.2018

SAD očekuju da Beograd i Priština uprkos problemima nastave dijalog i nadaju se normalizaciji odnosa do kraja godine, iako ne određuju posebne rokove, rekao je za Glas Amerike vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer. Članak Palmer:...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.